Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

22/12/2020

Ambulantno lečenje i podrška pacijentima

razmak dr vorobjev

Iako je stacionarni deo lečenja na klinici Dr Vorobjev veoma bitan, on ne predstavlja kraj lečenja. Ambulantno lečenje, redovne kontrole i podrška nakon lečenja je ono što održava postignute rezultate i sprečava relaps.

Šta podrazumeva ambulantno lečenje?

Ambulantno lečenje podrazumeva podršku protiv recidiva u trajanju od 12 meseci. Pacijent za to vreme uzima lekove prepisane od strane naših lekara i pridržava se pravila ambulantnog lečenja. Mesečne kontrole na našoj klinici se obavljaju lično, putem telefona ili e-maila, ukoliko je to neophodno.

Tokom ambulantnog lečenja vrši se kontrola trenutnog stanja pacijenta i eventualna korekcija terapije. Ukoliko dođe do promene raspoloženja, depresije ili krize, pacijent bi trebalo da odmah kontaktira naš medicinski tim, kako bi dobio dodatne savete.

Pacijenti sa Naltrekson implantima naročito bi trebalo da imaju na umu posledice recidiva, i da posete kliniku čim prvi implant istekne, kako bi se postavio naredni.

Kompletan tretman na našoj klinici možda traje dugo, ali dugoročno gledano, u saradnji sa pacijentom i njegovom porodicom, daje odlične rezultate.

Podrška nakon lečenja - bolnica za lečenje bolesti zavisnosti - Dr Vorobjev

Zašto je bitna podrška nakon lečenja?

Postoji više razloga zbog kojih je bitna podrška nakon lečenja.

Na prvom mestu, pruža stabilan oslonac pacijentu. Tako podstiče jačanje njegovih uverenja da može ostati zdrav i kada se vrati u društvenu sredinu. Na taj način se uliva nada a pacijent se osnažuje za buduće izazove.

Bez podrške nakon lečenja i redovnih kontrola na našoj klinici pacijent može ponovo da zapadne u krizu i da dođe do relapsa, povratka nekadašnjeg stanja nakon vidljivog poboljšanja.

Dr Vorobjev - bolnica za lečenje bolesti zavisnosti - Podrška nakon lečenja

Saveti za održanje rezulatata lečenja

Pored redovnih ambulatnih kontrola važno je i pridržavati se saveta lekara i psihologa sa naše klinike. Neki od najvažnijih saveta kako da se integrišete ponovo u društvo i vodite zdrav život su:

  • Okupiranost poslom ili studiranjem da bi se izbegla dosada koja može biti okidač za vraćanje supstancama;
  • Zabrana upotrebe supstance jer se problemi rešavaju i bez njih;
  • Zabrana upotrebe lekova koji dovode do zavisnosti;
  • Redovne kontrole i pridržavanje terapije da bi se očuvala postignuti rezultati;
  • Posete specijalnom pedagogu i vežbe koje olakšavaju osobi da prebrodi izazove reintegracije i resocijalizacije;
  • Mere protiv recidiva koje doprinose stabilizaciji psihičkog stanja.

Uz našu pomoć poštovanje ovih saveta ne mora da bude preterano teško, a podrška nakon lečenja pomoći će vam da prebrodite razne izazove i ponovo započnete zdrav i kvalitetan život.

Poslednje sa našeg bloga

razmak dr vorobjev

Apstinencijalna Kriza i Detoksikacija od Oksikodona

Mogući neželjeni efekti oksikodonaSimptomi apstinencijalne krize od oksikodonaKoliko traje apstinencijalna kriza od oksikodona?Šta je detoksikacija od oksikodona i kako se

Lečenje Zavisnosti od Oksikodona

Šta je oksikodon i zašto izaziva zavisnost?Farmaceutski i sleng izrazi za oksikodonZnaci i simptomi zavisnosti od oksikodonaKratkoročni i dugoročni efekti

Call Now Button