Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

11/03/2019

Detoksikacija

razmak dr vorobjev

Detoksikacija je druga faza u lečenju tokom koje se zavisniku daju infuzije i lekovi koji ubrzavaju proces čišćenja organizma od adiktivne supstance. Na taj način ublažava se i sprečava apstinencijalna kriza i uspostavlja se narušena ravnoteža organizma.

Detoksikacija, uslovi sprovođenja detoksikacije - Dr Vorobjev

DETOKSIKACIJA 

U zavisnosti od rezultata dijagnostike, za svakog pacijenta ponaosob se bira odgovarajuća metoda detoksikacije, odnosno kompleks metoda koje će u njegovom slučaju dati najbolje rezultate. Kompleks metoda uključuje UBOD (Utra brzu detoksikacije od opijata), Neurojet (N.E.T.) terapiju, farmakoterapiju, specijalne infuzije sa vitaminima, hepatoprotektorima. lzuzetno je važno da detoksikacija bude brza, da pacijent ne oseća i ne trpi bol, da se san i apetit pacijenta vrate u normalu, da raspoloženje pacijenta stabilizuje.

Detoksikacija podrazumeva kompleks mera usmerenih na čišćenje organizma od supstanci i savladavanja apstinencijalnog sindroma (kriza, withdrawl syndrome). Vrsta detoksikacije odabira se individualno na osnovu analiza nekoliko važnih faktora kao što su: količina narkotika, dužina korišćenja istih kao i individualnog stanja pacijenta koje procenjuju lekari.

USLOVI SPROVOĐENJA DETOKSIKACIJE

Stacionarno lečenje na našoj klinici je sigurno najbolji ali i najbezbedniji način za detoksikaciju pacijenata. Kada je pacijent smešten na našoj klinici njemu je onemogućen pristup narkoticima, dok propisana terapija je pod dvadesetčetvoročasovnom kontrolom lekara i medicinskih sestara. Na taj način pacijenti su pod budnim okom naših lekara specijalista i mogu da dobiju odgovarajuću medicinsku pomoć u svakom momentu, što čini proces maksimalno bezbolnim i ugodnim.

Stacionarno lečenje pored sigurnosti i sve potrebne medicinske pomoći je najbolji način da se otklone sve posledice i nuspojave upotrebe narkotika jer se poboljšati sveobuhvatno stanje organizma. Povećava se apetit, spavanje se normalizuje, imunitet ojačava, smanjuje nervoza, depresija, želja za narkoticima i potreba za medikamentima. To se postiže zahvaljujući primeni metoda detoksikacije i uz pomoć psihoterapije.

proces detoksikacije dr vorobjev klinika
dr vorobjev klinika za lečenje bolesti zavisnosti

UBOD – Ultra brza detoksikacija je inovativna i izuzetno efikasna metoda koja ima za cilj da ubrza proces čišćenja organizma i da istovremeno smanji i skrati intenzitet neprijatnih simptoma krize.

FARMAKOTERAPIJA – Farmakoterapija je važan element detoksikacije. U zavisnosti od rezultata dijagnostike tokom detoksikacije koristi se kombinacija medikamenata koja otklanja osnovne simptome apstinencijalne krize. Lekovi koji su uključeni u farmakoterapiju su svetski standard protiv apstinencijalne krize i obezbeđuju odličnu zaštitu od bola.

Kao deo farmakoterapije predviđena je i terapija za otklanjanje posledica upotrebe narkotika. Ona podrazumeva pre svega inhalacije za čišćenje pluća, specijalne infuzije sa neurometabolicima koji su veoma bitni za oporavak organizma, nootropima za poboljšanje procesa razmene u mozgu, kao i hepato protektorima koji su zaduženi za regeneraciju jetre. Svi preparati koji se koriste u farmakoterapiji su potpuno bezbedni i ne izazivaju zavisnost.

N.E.T. – Neuro-Džet terapija je metoda kojom se smanjuju simptomi apstinencijalne krize.

Neuro-Džet terapija predstavlja prirodnu zaštitu od šoka, bola i stresa i zasnovana je na prirodnim opoidima koje proizvode neuroni. Kada osoba konzumira narkotike praktično se prekida lučenje prirodnih opoida. Neuro-Džet je mali elektronski aparat koji ima ulogu da normalizuje nivo dopamina i endorfina u mozgu. Stimulacija Neuro-Džet aparatom je potpuno bezbolna. Pacijent oseća samo slabo golicanje i vibracije. Frekvencije i intezitet impulsa su kompjuterski kontrolisane.

TRANSAIR TERAPIJA – Transair Terapija je specijalna procedura za harmonizaciju moždane hemisfere. Karakteristična je po tome što smanjuje psihičku napetost kod pacijenta, umanjuje nervozu, utiče na smanjenje depresije, probleme sna, apetita i raspoloženja i što je najvažnije smanjuje želju za narkoticima.

Poslednje sa našeg bloga

razmak dr vorobjev

Apstinencijalna Kriza i Detoksikacija od Oksikodona

Mogući neželjeni efekti oksikodonaSimptomi apstinencijalne krize od oksikodonaKoliko traje apstinencijalna kriza od oksikodona?Šta je detoksikacija od oksikodona i kako se

Lečenje Zavisnosti od Oksikodona

Šta je oksikodon i zašto izaziva zavisnost?Farmaceutski i sleng izrazi za oksikodonZnaci i simptomi zavisnosti od oksikodonaKratkoročni i dugoročni efekti

Call Now Button