Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

06/12/2019

Lečenje kockara uz najnovije procedure na klinici Dr Vorobjev

razmak dr vorobjev

Igre na sreću deluju bezazleno na prvi pogled, jer naizgled ne predstavljaju ništa više osim lagane razonode. Nažalost, mnogi ne znaju da je zavisnost od kocke nadaleko rasprostranjena bolest. Lečenje kockara predstavlja komplikovan proces koji zahteva tretman u stručnim ustanovama.

Kockanje vremenom dovodi do ogromnih finansijskih poteškoća, razaranja porodice, a neretko i potpunog gubitka životnih prioriteta. Osobe postaju sklone naglim promenama raspoloženja, zanemaruju sve dotadašnje obaveze i gube kontrolu nad sopstvenim postupcima. Samim tim, ovakvo ponašanje je neprihvatljivo i zahteva trenutno lečenje.

Poznata je činjenica da gotovo svi pokušaji samostalnog odvikavanja od kocke završavaju recidivima, odnosno vraćanju starim pogubnim navikama. Postavlja se pitanje, zašto je zavisnost od kocke toliko teška za lečenje, kada fizička zavisnost praktično i ne postoji?

Kocka uništava voljne mehanizme osobe

Kako bismo bolje razumeli prirodu ove vrste zavisnosti, moramo se fokusirati na same uzročnike problema. Iako mnogi misle da je finansijski momenat presudni faktor koji gura osobe dublje u kandže zavisnosti, istina je sasvim drugačija. Ukoliko potencijalni dobitak i igra neku ulogu, to se odvija u najranijim fazama.

Kocka ima jedinstvenu moć da promeni samu ličnost čoveka, potpuno mu zamagli um i odredi nove životne prioritete. Važno je znati da niko nije potpuno otporan na ove efekte, te da se zavisnost ne dešava isključivo slabim osobama koje su već imale određene tendencije ka razvijanju ovakvih problema.

Lečenje kockara

U procesu kockanja, usled velikog uzbuđenja i količine spoljašnjih nadražaja, u organizmu prirodno raste količina adrenalina, podiže se puls i izoštravaju čula. Osobe ove promene doživljavaju kao karakteristično uzbuđenje, kakvo ne mogu postići bilo gde drugde. Nažalost, mozak se vremenom navikava na ove promene, pa osobe po automatizmu kreću da tragaju za sve većim uzbuđenjima koja bi ulepšala svakodnevnu monotoniju.

Čak ni ostvarivanje finansijkih dobitaka nije više dovoljno da bi se čitav proces obustavio. Pojedinci jednostavno gube moć da iskontrolišu sopstvene misli, a samim tim im se i ponašanje menja iz korena. Oni postaju sebični, ne osvrću se na potrebe ljudi oko njih, a spremni su i da lažu i varaju svoje voljene kako bi utišali glas u glavi i uslišili svoju unutrašnju potrebu za kockom.

Lečenje kockara nije moguće u kućnim uslovima

Dobronamerni saveti i želje najbližih nisu dovoljne da bi se postiglo potpuno izlečenje. S druge strane, zanemarivanje problema nikada ne vodi ka oporavku. Stoga se mnogi odlučuju da probaju sa apstinencijom, koja u retkim slučajevima naizgled donosi željene rezultate. Ipak, po postizanju prvobitnog uspeha, najveći broj zavisnika ipak poklekne u nekom periodu života.

Takođe, stanja kao što su stalna razdražljivost i nervoza se prenose na sve članove porodice. Samim tim se urušava i struktura oko zavisnika koja bi ga mogla naterati da se okrene zdravom životu. Bez pomoći svojih najbližih, zavisnik postaje potpuno bespomoćan da se izbori sa svojom bolešću, pa se neretko okreće i drugim porocima, koji dodatno pogoršavaju situaciju.

Bez stručne pomoći, pojedinci nisu u stanju da stvore mentalne blokade i prepreke koje će sprečiti novo rađanje zavisnosti.

Zavisnost od kockanja se usko vezuje za sistem nagrađivanja u mozgu, te u procesu prisilne apstinencije, osobe osećaju stalni nedostatak. Iako mnogi tvrde da ovaj osećaj vremenom nestaje, istina je da se želja za kockanjem može javiti i nakon nekoliko meseci, pa čak i godina. Samim tim, ukoliko se ne otkrije sam uzročnik zavisnosti i ne eliminiše podsvesna potreba za kockom, uvek će postojati rizik od recidiva.

Lečenje zavisnosti od kocke na klinici Dr Vorobjev

U našoj ustanovi, sastavili smo internacionalni tim lekara koji vodi računa o potrebama svih pacijenata 24/7. Naše dugogodišnje iskustvo u lečenju bolesti zavisnosti i primena najnovijih metoda i procedura garantuju postizanje dugoročnog uspeha. U modernoj klinici, sagrađenoj po strogim svetskim standardima, pacijenti pronalaze snagu da se suoče sa svojim strahovima i pobede zavisnost jednom za sva vremena.

Lečenje kockara je specifičan poduhvat koji obuhvata potpunu posvećenost i obnavljanje urušene produkcije hormona zadovoljstva. Jednom kada se organizam navikne na ogroman broj spoljašnjih senzacija koje uzrokuju zadovoljstvom, prirodna produkcija neurotransmitera se obustavlja. Svakodnevni život tada postaje obaveza, a kocka predstavlja jedini izvor radosti.

Na klinici Dr Vorobjev, koristimo proverene medicinske aparate, psihoterapiju, averzivne procedure i farmakoterapiju kako bi se zavisnost potpuno iskorenila, a ne samo kratkotrajno prikrila.

Lečenje kockara

Lečenje svakako započinje dijagnostikom, gde se određuje postojeći stepen zavisnosti od kocke. U skladu sa tim, naši stručnjaci prave dalji plan lečenja i propisuju terapiju koja odgovara potrebama svih pacijenata. Sledeći korak lečenja podrazumeva farmakoterapiju, odnosno korišćenje odgovarajućih medikamenata.

Lekovi stabilizuju funkcionisanje moždane hemisfere, iznova pokreću proizvodnju endorfina i pomažu pri uspostavljanju normalnih funkcija organizma. Vraćaju se normalan san i apetit, a samim tim se oseća nalet snage i pozitivne energije koja su usmerava kako bi se ubrzao proces lečenja.

Lečenje kockara medicinskim aparatima i psihoterapijama

U lečenju zavisnosti od kocke, koristimo isključivo najmodernije medicinske aparate, čija upotreba je potpuno bezbolna. Neuro Džet terapija kao funkciju ima stabilizaciju psihičkog stanja osobe. Ovo se postiže preko neuro impulsa koji utiču na moždanu koru i dodatno stimulišu regeneraciju i lučenje endorfina.

Da bi se iznova izgradili i obnovili postojeći voljni mehanizmi, upotrebljava se Trans Air terapija. Ova metoda istovremeno utiče na obe moždane hemisfere, vraća narušeni balans hormona i podstiče eliminisanje štetnih šablona ponašanja, poput želje za kockom.

Osim medicinskih aparata, poseban akcenat stavljamo i na rad pacijenata sa psiholozima kroz lične i grupne sesije. Na ličnim terapijama, pacijenti se oslobađaju svih fobija koje imaju, dok grupne terapije služe kako bi se zajedničkim snagama pronašao izlaz iz problema. Psihoterapija se primenjuje i zajedno sa članovima porodice, gde se svi postojeći međuljudski konflikti otklanjaju, što stvara dobru osnovu za postizanje dugoročnog uspeha.

Averzivna terapija, odnosno odbojnost ka lošim navikama i nezdravom stilu života se sprovodi na samom kraju. Tada se stvara još jedna barijera koja uklanja mogućnost recidiva. Po završetku ove procedure, osobe se dovode u stanje da kritički posmatraju svoje ponašanje i eliminišu navike koje ih mogu iznova dovesti u iskušenje.

Najbolji dokaz našeg kvaliteta se ogleda u utiscima pacijenata nakon lečenja

Srećan život naših pacijenata daleko od uticaja zavisnosti je naš prioritet. Tokom godina, primenom revoluionarnih metoda i uz pomoć novih saznanja na polju lečenja zavisnosti, naš procenat uspeha je dostigao 92%. Naravno, i dalje smatramo da su unapređenja moguća, te stoga šaljemo naše stručnjake na konferencije širom planete i potom implementiramo stečena znanja radi postizanja boljih rezultata.

Po završetku lečenja na klinici Dr Vorobjev, mnogi naši pacijenti odlučuju da podele svoja iskustva preko video poruka. U ovim segmentima, možete čuti više detalja o njihovom putu ka zdravom životu, uključujući i mišljenja o procedurama koje naši stručnjaci sprovode. Uz našu pomoć, bićete u stanju da se rešite zavisnosti koja vam uništava život.

Poslednje sa našeg bloga

razmak dr vorobjev

Apstinencijalna Kriza i Detoksikacija od Oksikodona

Mogući neželjeni efekti oksikodonaSimptomi apstinencijalne krize od oksikodonaKoliko traje apstinencijalna kriza od oksikodona?Šta je detoksikacija od oksikodona i kako se

Lečenje Zavisnosti od Oksikodona

Šta je oksikodon i zašto izaziva zavisnost?Farmaceutski i sleng izrazi za oksikodonZnaci i simptomi zavisnosti od oksikodonaKratkoročni i dugoročni efekti

Call Now Button