Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Lečenje zavisnika od heroina

koliko-traje-skidanje-sa-heroina

01/08/2019

Lečenje zavisnika od heroina je jedina šansa za povratak u normalni život.
Heroin! Sam pomen ove droge izaziva zabrinutost. Iako je u početku korišćen kao lek za kašalj, prehladu i bol, vrlo brzo su otkriveni simptomi heroinske zavisnosti, pa je opravdano zauzela mesto među najopasnijim ilegalnim supstancama.
Gotovo svaka generacija se suočava sa opasnim posledicama konzumiranja heroina. Nažalost, u današnje vreme je doživeo maksimum, poprimivši razmere svetske epidemije. Razlog za to leži u činjenici da je reč o narkotiku koji stvara najbržu zavisnost. U 97 odsto slučajeva zavisnost se razvija u roku od tri nedelje redovnog uzimanja. Tako da se procenjuje da je preko 2 miliona svetske populacije zavisno od heroina.
Takođe, heroin važi za jednu od najsmrtnosnijih supstanci. On ne pravi razliku među ljudima. Bogati, siromašni, mladi, stari – dostupan je svima i niko nije imun na njega. S obzirom da je glavni krivac za uništenje mnogih života veoma važno na vreme početi lečenje zavisnika od heroina.

Kada počinje zavisnost od heroina?

Upotreba heroina na početku donosi opuštenost, toplinu i euforiju. Osoba zaboravlja na sve probleme, bol i napetost, jer ih zamenjuje zadovoljstvo sobom i neverovatna smirenost. Pa ne čudi što nakon prestanka dejstva želi ponovo da se vrati u to stanje neizmerne sreće.
Međutim, u kratkom roku organizam razvija toleranciju. Tada se javljaju i prvi simptomi fizičke zavisnosti – mučnina i povraćanje, nesanica, bolovi u mišićama, groznica.

Lečenje zavisnika od heroina
Vremenom se razvija i apcijencijalni sindrom praćen ne samo fizičkim, već i psihičkim tegobama. Samim tim se sve više pomera granica u količini heroina koja je potrebna da se ukloni teskoba i doživi prvobitni efekat. Pa možemo slobodno da kažemo da je nastala hronična zavisnost i da je neophodno lečenje zavisnika od heroina.

Lečenje zavisnika od heroina je spas od smrti

Istraživanja su pokazala da heroin skraćuje životni vek čoveka za skoro 2 decenije. Kao uzrok smrti navodi se, pre svega, prekomerna doza.
Naime, heroin je prljava droga. U prodaji se ne sreće čist, već pomešan sa drugim supstancama, uključujući i mišomor i prašak za pranje. Zato stručnjaci ističu da je njegovo konzumiranje, zapravo, igranje ruskog ruleta, jer se nikada ne zna koje će jačine biti dejstvo.
Neretko se zloupotreba tableta povezuje sa heroinom. Odnosno, sami korisnici mešaju heroin sa fentanilom. Na taj način se pojačava njegovo dejstvo za čak 50 puta.
I samo dugotrajno konzumiranje heroina može da ima fatalne posledice. Naročito kada se razviju opasne bolesti jetre, srca i infekcije hepatitisa i AIDS-a.

Lečenje zavisnika od heroina čisti njihovo telo

Lečenje zavisnika od heroina ne može se sprovesti bez želje samog pacijenta. Tek kada je on spreman da se upusti u borbu sa problemom može se sprovesti tretman zavisnosti od heroina.
Lečenje zavisnosti od heroina na klinici Dr Vorobjev započinje detaljnom dijagnostikom zdravstvenog stanja. Na osnovu nje propisuje se odgovarajući program detoksikacije, kao prvog dela otklanjanja zavisnosti.
Cilj detoksikacije je da se u najkraćem roku otkloni heroin iz organizma. Kako su simptomi apsinencijalne krize, koja se javlja u ovoj fazi lečenja, veoma teški na klinici Dr Vorobjev se sprovodi bezbolna detoksikacija. Primenom najsavremenijih metoda negativni efekti se svode na minumum. Istovremeno, pacijentu se vraća vitalnost. Pa nakon tretmana dolazi do poboljšanja apetita, sna i imuniteta.

Lečenje zavisnika od heroina otklanja želju za ponovnim konzumiranjem

Lečenje psihičke zavisnosti od heroina se zasniva na rešavanju 3 ključna faktora, a to su žudnja, depresija i krivica.
Lečenje bolesti zavisnosti pomoću Ibogaina  daje najbolje rezultate kod otklanjanja želje za daljim konzumiranje heroina. Ova prirodna supstanca deluje na centre u mozgu koji stvaraju zavisnost. Tako da pacijent sagledava lošu stranu svoje zavisnosti i dolazi do promene načina razmišljanja.
Da bi došlo do potpune rehabilitacije moraju se i druga dva faktora otkloniti. Upravo se u tome ogleda značaj psihoterapijskog rada. Individualne seanse pomažu kod svih psihičkih problema koje je donela zavisnost, tj. otkrivaju se njeni okidači. Ujedno, pacijent se oslobađa straha i emocionalnih stega vezanih za povratak u normalni život. Dok porodične terapije rešavaju konflikte, pa nestaje i osećaj krivice zbog upotrebe heroina.
Celokupno lečenje na klinici Dr Vorobjev sprovodi se u strogo kontrolisanim uslovima i pod stalnim nadzorom eminentnih lekara, psihijatara i medicinskih sestara. Pacijent se ne otpušta sa klinike sve dok se ne postignu željeni rezultati. Radi dodatne sigurnosti od recidiva ugrađuje se posebni blokator – implant Naltrekson.

Lečenje zavisnika od heroina
Narednih 12 meseci sledi podrška nakon lečenja u bolnici. Naš stručni tim stoji na raspolaganju pacijentu u svakom trenutku kako bi se zajedničkim snagama sprečio povratak bolesti zavisnosti.

Objavljeno 01/08/2019
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

7 Comments

    1. Poštovana Klaudija, najbolje je da se radi konsultacija i cena programa lečenja javite našem psihologu, koji će Vam sve objasniti.

      Broj telefona 062 256 619

      Srdačan pozdrav!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button