Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Greške koje roditelji prave kada pokušavaju da dovedu dete na lečenje zavisnosti

Greške koje roditelji prave

24/07/2019

Greške koje roditelji prave su nesvesne. Zapravo, one proizilaze iz želje da svojim najmilijim pomognu.

Roditeljstvo je izazov. Još pre samog rođenja deteta budući roditelji se suočavaju sa raznim strepnjama. Svesni da odgajanje malog bića predstavlja veliku odgovornost, veruju da će svaki njihov izbor i postupak imati direktni uticaj na odrastanje mališana.

Nažalost, i pored pravih odluka roditelja i ispravnog vaspitanja, neretko, deca krenu pogrešnim putem. Jer, na formiranje njihove ličnosti utiču mnogi drugi faktori. Naročito je presudan uticaj okoline. Tako da svake godine, milioni tinejdžera zajedno sa svojim vršnjacima prvi put probaju cigarete. Zatim na red dolazi alkohol, marihuana, pa i zloupotreba tableta. Većina njih neće biti uhvaćena, niti će osetiti razorne posledice psihoaktivnih supstanci. Međutim, šta je sa ne tako malim brojem mladih kod kojih se razvija zavisnost?

Roditelji će učiniti sve da njihova deca budu sigurna, ali komunikacija postaje otežana kada su prisutni narkotici i alkoholizam u porodici.
Da biste svom detetu pomogli na pravi način klinika Dr Vorobjev vam skreće pažnju na najčešće greške koje roditelji prave.

Greške koje roditelji prave proizilaze iz neinformisanosti

Saznanje da vaše dete treba da ide na lečenje narkomanije je zastrašujuće. Za mnoge porodice to je prvi slučaj borbe sa zavisnošću. Pa ne čudi što greške koje roditelji prave proističu iz nedovoljnog poznavanja samog problema.

Greške koje roditelji prave

Zato, pre nego što se suočite sa svojim detetom, otkrijte kakva vas, zaista, borba čeka. S obzirom da mlađi imaju nerealnu sliku o bolestima zavisnosti, nedostaje im motivacija da priznaju i započnu lečenje. Što je sledeći korak kako bi se izbegle greške koje roditelji prave. Odnosno, prikupite što više informacija o mogućim tretmanima i rehabilitacionim centrima.

Greške koje roditelji prave obično se tiču odluke o izboru prave ustanove

Rehabilitacija je, danas, široka kategorija. Posebno kada je u pitanju lečenje psihičke zavisnosti. U pojedinim centrima ona uključuje nekovencionalne i nedovoljno ispitane metode, koje vas mogu zavarati jer su, često, besplatne.

Imajte u vidu da je neophodno kontrolisano bolničko lečenje. Klinika Dr Vorobjev ima visoko obučene lekare i terapeute za lečenje svih bolesti zavisnosti. Svoje znanje i iskustvo potvrđuju hiljadama uspešno izlečenih pacijenata iz svih krajeva sveta.

Takođe, klinika Dr Vorobjev primenjuje najsavremenije regenerativne metode, kao i medicinske psihoterapijske procedure. Pa je otklanjanje fizičke zavisnosti brzo i bezbolno, tj. bez ikakvih negativnih efekata apsinencijalne krize. Dok lečenje bolesti zavisnosti pomoću Ibogaina predstavlja revolucionarni tretman. Zahvaljujući dejstvu ove prirodne supstance nestaje želja za novom dozom i to u mnogo kraćem roku u odnosu na tehnike koje se primenjuju u drugim centrima.

Budite u svakom trenutku lečenja sa svojim detetom

Podrška voljenoj osobi za vreme i nakon rehabilitacije je od suštinskog značaja za uspeh. Umesto da svoje dete osuđujete za loše postupke ili krivca tražite u sebi i supružniku, aktivno se uključite u program lečenja.

Greške koje roditelji prave

U tome se ogleda i značaj psihoterapijskog rada. Naime, zajedničkim snagama svih članova porodice sa psihoterapeutom rešićete konfilikte i pronaći izvore koji su doprineli razvoju zavisnosti. Istovremeno, porodično savetovanje pomoći će i vama da shvatite svoje dete i poboljšate međusobnu komunikaciju.

Pokažite svojoj deci da ste tu za njih u ovom teškom periodu, a stručni tim klinike Dr Vorobjev pronaćiće najbolji tretman za vaše dete. Kod nas je svaka zavisnost izlečiva, jer je svaki program lečenja individualnog karaktera!

Objavljeno 24/07/2019
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button