Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Najbolja klinika za lečenje narkomanije – Dr Vorobjev

Najbolja klinika za lečenje narkomanije

08/08/2019

Najbolja klinika za lečenje narkomanije nalazi se upravo u našoj zemlji.
Kroz čitavu istoriju provlači se upotreba raznih psihoaktvnih supstanci. Poznato je da su još Sumerci gajili mak i pravili opijum. Indijanci su ga koristili za religiozne ceremonije, a Arapi su čak hašiš smatrali svetom biljkom.
Međutim, savremeno doba zavisnost je podiglo na nivo svetske epidemije. Naime, suočeni sa velikim pritiskom na poslu i privatnim problemima mnogi ljudi spas od surove realnosti traže u opijatima. Pa pored već svima poznate zavisnosti od heroina i kokaina javila se i velika zloupotreba tableta. Dok je alkoholizam postao svakodnevnica modernog čoveka.
Nažalost, situacija ni među mlađim generacijama nije bolja. Marihuana je droga sa kojom se deca sreću već u školskom uzrastu. Shvatanje o upotrebi ilegalnih supstanci, danas, je toliko iskrivljeno da saznanje da neko u bližem društvu koristi neku ilegalnu supstancu više ne izaziva čuđenje.
S obzirom da su bolesti zavisnosti ozbiljni problem, koji neće sam nestati, neophodna je stručna pomoć. Pa se nameće pitanje: “koja je najbolja klinika za lečenje narkomanije“.

Dr Vorobjev je najbolja klinika za lečenje narkomanije što povrđuju dobijena priznanja i nagrade

Od male bolnice koja je u početku primala na lečenje 10 pacijenata, Dr Vorobjev se razvila u pravi kompleks koji obuhvata preko 2.000m2 u prijatnom delu Zemuna. Svojim pacijentima obezbeđuje 24-časovnu medicinsku pomoć i sigurnost. Takođe, klinika pruža komforan smeštaj, kako bi čitav proces lečenja bio što prijatniji.

Najbolja klinika za lečenje narkomanije
Pored opremljenih soba, smeštaj obuhvata kvalitetnu ishranu prema željama i potrebama samih pacijenata, kao i teretanu i salu za razonodu i druženje.
Prvobitno, na lečenje su se javljali samo pacijenti iz Srbije. Međutim, zahvaljujući stalnom radu na novim pristupima i novim tehnologijama, klinika Dr Vorobjev skoro deceniju važi za eminentnu ustanovu koju posećuju pacijenti iz svih zemalja sveta.
Ovaj kvalitet je prepoznat na svetskom nivou. Te je klinika Dr Vorobjev u Nju Jorku dobila Internacionalnu nagradu za kvalitet 2018. godine u zlatnoj kategoriji. Čuvena International Quality Summit nagrada ima dugu tradiciju dodeljivanja kojom dobitnici potvrđuju standard kvaliteta i izvrsnosti. Što je prestižnoj klinici dodatni podstrek da nastavi sa zalaganjem u razvoju inovacija za lečenje zavisnika od heroina i drugih ilegalnih supstanci.

Najsavremenije i najpouzdanije metode lečenja

Klinika Dr Vorobjev može se pohvaliti podatkom od preko 24.000 izlečenih pacijenata. Ključ neverovatnog uspeha leži u pridržavanju osnovnih principa lečenja. Prvi jeste da se ne primenjuju supstitucione terapije, tj. da se ne koriste supstance koje mogu da stvore novu zavisnost.

Najbolja klinika za lečenje narkomanije
Druga je potpuno bezbolna detoksikacija. Tako da simptomi fizičke zavisnosti nestaju bez ikakvih posledica i negativnih efekata apsinencijalnog sindroma. U tu svrhu se primenjuje Ultra rapidna detoksikacija koja u kratkom roku, pod dejstvom totalne anestezije, potpuno očistiti organizam od narkotika.
Zatim, može se primenjivati i tehnika čišćenja krvi – plazmafereza. Ona, zapravo, ima višestruki efekat. Ne samo da otklanja fizičku zavisnost, već sprečava psihičke poremećaje i delirijum tremens kod alkoholizma. Ujedno, jača imuni sistem i podstiče metabolizam na proizvodnju novih ćelija.

Inovativni pristup lečenju

U detoksikaciju spadaju i tehnike ortomolekularne detoksikacije i fizioterapija, koje daju maksimalne rezultate.
Poslednji, i najznačajniji, princip je lečenje psihičke zavisnosti. Kako je žudnja za konzumiranjem glavni problem, tek njenom eliminacijom je omogućen stabilan rezultat za budućnost. Upravo se u ovom koraku Dr Vorobjev izdvaja kao najbolja klinika za lečenje narkomanije, jer primenjuje lečenje bolesti zavisnosti pomoću Ibogaina.
Ibogain predstavlja prirodni tretman koji je svojim rezultatima doneo pravu revoluciju. Delujući direktno na centre u mozgu koji stvaraju zavisnost, već nakon jedne terapije problem može biti otklonjen. Istovremeno, Ibogain osvežava moždane receptore, pa počinje samostalno lučenje dopamina koji je ranije bio moguć jedino pod dejstvom droge.

Osoblje najbolje klinike za lečenje narkomanije brine o vašem mentalnom zdravlju

Dr Vorobjev je opravdano najbolja klinika za lečenje narkomanije. Vrhunski lekari specijalisti, psihoterapeuti i medicinske sestre svoje višegodišnje iskutsvo pokazuju kroz programe lečenja koji su prilagođeni pojedincu, odnosno njegovom stanju i individualnim potrebama.

marihuana je droga klinika Dr Vorobjev 4
U pitanju je kompleksno lečenje koje obuhvata i regeneraciju i resocijalizaciju. Regenerativne metode imaju zadatak da vrate snagu pacijentu. Dok se značaj psihoterapijskog rada ogleda u rešavanju pravog izvora koji je pokrenuo zavisnost.
Nakon lečenja na klinici Dr Vorobjev pacijent je spreman za povratak u normalni život. A za očuvanje postignutih rezultata tu je ambulantna podrška nakon lečenja.

Objavljeno 08/08/2019
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

3 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button