Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Detoksikacija organizma od heroina

detoksikacija organizma od heroina Klinika DR Vorobjev 1

05/12/2019

Detoksikacija organizma od heroina je polazni korak u lečenju.

Iako su halucinogene droge bile poznate još pre Nove ere, u poslednjem milenijumu doživele su ekspanziju ne samo po pitanju proizvodnje, već i upotrebe. Lošu situaciju dodatno produbljuje pojava novih vrsta, koje su naročito popularne među mladima. Takođe, i stav da marihuana nije droga, kao i da zloupotreba tableta nije opasna, doprinosi povećenju upotrebe psihoaktivnih supstanci.

Ipak, prvo mesto po rasprostranjenosti još uvek drži heroin. Gotovo da ne postoji zemlja u kojoj ne vlada zavisnost od ovog narkotika, pomerajući sve više starosne, društvene i ekonomske granice. Zato se znaci heroinske zavisnosti mogu uočiti kako kod tinejdžera, tako i kod biznismena, političara i mnogih poslovnih ljudi.

Da je u pitanju globalni zdravstveni problem govori i statistika. Procenjuje se da 0,7 odsto populacije između 15 i 64 godina starosti koristi redovno heroin, a preko 8.000 njih svake godine umre. Imajući u vidu ovaj podatak lečenje zavisnika od heroina je jedini način da se sačuva život.

Zašto je važna detoksikacija organizma od heroina otkriva vam Dr Vorobjev.

Kada je potrebna detoksikacija organizma od heroina?

Detoksikacija organizma od heroina predstavlja čišćenje organizma i oslobađanje fizičke zavisnosti. Kako ova psihoaktivna supstanca najbrže stvara zavisnost, telo se vrlo brzo navikava na njeno prisustvo. Samim tim, mogu se i prepoznati simptomi heroinske zavisnosti. Karakteristični znaci su povećan broj otkucaja srca, visok krvni pritisak, povećanje telesne temperature, znojenje, drhtavica. Slede, bolovi u celom telu, dijareja, kašalj, curenje iz nosa.

detoksikacija organizma od heroina Klinika DR Vorobjev 2

Fizička zavisnost se manifestuje i psihičkim promenama. Insomnija, napadi panike, vizuelne halucinacije, razdražljivost, depresija su jasni simptomi koji poručuju da je potrebno skidanje sa heroina.

Detoksikacija organizma sprečiće pojavu bolesti koje izaziva upotreba heroina

Heroin deluje na svaki organ, dovodeći do ozbiljnih problema.

Dugoročna upotreba ostavlja traga na koži, kosi i zubima, kao i na nosnoj sluznici. Istovremeno, oštećuje jetru, pankreas, bubrege i izaziva opsipaciju, gubitak apetita i telesne težine. Opasne posledice javljaju se i na kardiovaskularnom sistemu.

Naime, hronično konzumiranje izaziva aritmiju, te srce nije u stanju da pumpa dovoljnu količinu krvi. Smanjenja funkcionalnost srca povećava rizik od moždanog udara i srčanih oboljenja. Među njima najčešća je infektivni endokarditis. Verovatnoća nastanka ovog oboljenja je čak 300 puta veća kod osoba koje su zavisne od heroina.

U ozbiljne bolesti koje mogu da dovedu do fatalnog ishoda spadaju i edem pluća, hepatitis B i C i HIV virus. Ne treba zanemariti ni teška oštećenja mozga zbog kojih slabe kognitivne funkcije i pamćenje.

Detoksikacija organizma od heroina na klinici Dr Vorobjev

Odvikavanje od heroina je dug i nimalo prijatan proces. Dodatni strah kod pacijenata izazivaju teški efekti apsinencijalne krize. Upravo su oni glavni razlog demotivacije i odustajanja od započetog lečenja.

Detoksikacija organizma od heroina ne mora uvek da bude bolna. Naime, klinika Dr Vorobjev primenjuje savremene metode lečenja bolesti zavisnosti kojima se postižu brzi rezultati, bez ikakvih negativnih simptoma krize.

Jedna od njih je plazmafereza. Pomoću specijalnog uređaja iz krvi se izdvaja plazma kako bi se očistala od svih štetnih materija. Nakon toga se ponovo vraća u telo. Ova metoda detoksikacije ne samo da je bezbolna, već i potpuno bezbedna, jer ne postoji rizik od kontraindikacija.

Plazmafereza ima i imunomodulirajuće i protivupalno dejstvo. Odnosno, njome se jača imuni sistem i aktivnost T-limfocita tako da je organizam spremnijiza borbu sa infekcijama.

detoksikacija organizma od heroina Klinika DR Vorobjev 3

Klinika Dr Vorobjev se izdvaja od drugih rehabilitacionih centara i ultra rapidnom detoksikacijom (UBOD). Ona predstavlja brzo čišćenje organizma pod infuzijom. Na taj način je izbegnut apsinencijalni sindrom. Pa se pacijent nakon tretmana budu svež i pun energije.

Jedinstvena neuro jet terapija (N.E.T.) je još jedna inovativna metoda detoksikacije. Njome se putem impulsa deluje na neurone u mozgu ogovorne za stvaranje zavisnosti. Cilj je da se uspostavi ravnoteža u mozgu i podstakne prirodno lučenje dopamina i endorfina, koji su do tada bili pod uticajem heroina.

Transair terapija ne samo da čisti organizma, već otklanja nervozu i napetost, simptome depresije, kao i probleme sa spavanjem i apetitom. Dok kombinacija medikamenata i specijalnih infuzija u farmakoterapiji dovodi do regeneracije organa.

Klinika DR Vorobjev – Maksimalna posvećenost svakom pacijentu

Svaka metoda detoksikacije organizma od heroina na klinici Dr Vorobjev vrši se pod stalnim monitoringom. Tim svetski priznatih lekara i psihoterapeuta ima višegodišnje iskustvo u lečenju bolesti zavisnosti. Izuzetna briga i posvećenost svakom pacijentu kroz individualni pristup vode ka brzim rezultatima, bez opasnosti od pojave recidiva.

Uz najbolje bolničko lečenje nudimo i komforni smeštaj i ishranu prilagođenu željama, verskim običajima i opredeljenjima pacijenata. U sklopu klinike nalazi se i prostor za druženje i relaksaciju, kao i moderno opremljena teretana koji će učiniti boravak prijatnijim i lakšim.

Objavljeno 05/12/2019
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button