Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Savremene metode lečenja zavisnosti

28/10/2019

Zavisnost predstavlja ozbiljnu bolest koja razara porodice, uništava život pojedinca i trajno narušava zdravlje. Ukoliko se zavisnost javi, hitno stručno lečenje predstavlja prioritet. Iz tog razloga, na klinici Dr Vorobjev, koristimo isključivo savremene metode lečenja zavisnosti koje garantuju najbolje rezultate. Klinike Dr Vorobjev su savremeno opremljenje ustanove, na kojima uz upotrebu najmodernijih medicinskih aparata već 24 godine pomažemo osobama da se izbore sa zavisnošću od alkohola, marihuane, opijata, kocke i stimulanasa.

 

Naš tim lekara se sastoji od internacionalnih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti lečenja zavisnosti. Ljubazno medicinsko osoblje je uvek prisutno i danonoćno se stara o potrebama svih pacijenata. U svakom trenutku, moguće je obaviti dodatne terapije u nekoj od vrhunskih klinika sa kojima sarađujemo, u svrhu potpune regeneracije organizma.

Individualni pristup i savremene metode lečenja zavisnosti

Iz dugogodišnjeg iskustva u lečenjima bolesti zavisnosti smo naučili da se najbolji rezultati postižu isključivo primenom specijalizovanih tretmana i procedura. Individualni plan lečenja koji se sastavlja prema potrebama svakog pacijenta je daleko efikasniji od opšte prakse koja se primenjuje bez obzira na pojedinačne slučajeve. Samim tim, lečenje na klinici Dr Vorobjev donosi daleko bolje rezultate u odnosu na tradicionalne i zastarele metode koji se primenjuju u drugim ustanovama.

kompleksni-program-lecenja-zavisnosti 3

Iz tog razloga, svako lečenje zavisnosti na klinici Dr Vorobjev započinje detaljnom dijagnostikom. U toku ove procedure, tim lekara pažljivo prati sve vitalne funkcije pacijenta. Takođe, vrše se i brojna ispitivanja kojima se otkriva potencijalno prisustvo pratećih oboljenja. Tretmani koji se koriste obuhvataju opšte analize krvi, testove na HIV infekciju, proveru stanja vitalnih organa, EKG, testove na hepatitis B i C i mnoge druge.

Dobijeni rezultati se analiziraju od strane našeg stručnog tima, a potom se prilazi izradi daljeg plana lečenja koji najbrže vodi ka oporavku.

Eliminisanje toksičnih supstanci iz organizma

Oporavak organizma započinje uklanjanjem svih tragova narkotika i drugih toksičnih supstanci. U tu svrhu, koristi se detoksikacija, kao provereni metod koji je potpuno bezbolan, a donosi željene rezultate u roku od svega nekoliko dana.

Ultra brza detoksikacija predstavlja svetski standard u lečenju zavisnosti koji godinama uspešno sprovodimo na našoj klinici. U stanju medicinski izazvanog sna, tokom ove šestočasovne procedure, svi tragovi psihoaktivnih supstanci se uklanjaju. Nakon svega dve do tri ovakve procedure, svi neprijatni simptomi apstinencijalne krize nestaju. Pacijenti se bude osveženi, bez bolova i sa novom snagom koja ih vodi putem oporavka.

kompleksni-program-lecenja-zavisnosti 2

Lasersko čišćenje krvi dodatno prečišćava organizam, dovodeći do brzog oporavka krvnih sudova i krvnih ćelija. Samim tim, prenos hranljivih materija kroz organizam se ubzava, što dovodi do poboljšanja imuniteta, smanjenja mišićnih tenzija i oporavka vitalnih organa. Nakon ovog tretmana, pacijenti se osećaju regenerisano i primećuju veliki porast energije.

 

Farmakoterapija eliminiše osećanja bola i nelagode koji se mogu javiti usled naglog uklanjanja narkotika iz sistema. Svi medikamenti koji se koriste na klinici Dr Vorobjev ne izazivaju zavisnost i njihova upotreba je strogo kontrolisana od strane stručnog osoblja.

Fizioterapija takođe predstavlja važan korak lečenja koji često bez razloga biva stavljen u drugi plan. Fizikalna terapija uz pomoć masaže dubokog tkiva pomaže pacijentima da se opuste, nakon čega se olakšava i primena svih drugih procedura.

Psihostabilizacija i lečenje psihičke zavisnosti

Neuro jet terapija putem specijalnih impulsa iznova stimuliše prirodnu proizvodnju hormona sreće, koja je bila obustavljena usled postojanja zavisnosti. Ovaj jedinstveni aparat proizvodi bezbolne električne impulse koji imaju efekat na nervne ćelije u mozgu. Samim tim, proces oporavka se znatno ubrzava.

Neurometabolička terapija dovodi do normalizacije mentalnih funkcija. Pozitivna dejstva uključuju nestanak glavobolja, anksioznosti i vrtoglavica. Takođe, primetno je i poboljšanje koncentracije i pamćenja.

Ibogain predstavlja revolucionarnu metodu lečenja psihičke zavisnosti

Ibogain je jedistven medikament na čijoj primeni baziramo uspešnost lečenja psihičke zavisnosti. U toku ovog tretmana, pojedinci dobijaju novi pogled na svet i otkrivaju same uzroke i okidače koji su doveli do rađanja zavisnosti. Odmah zatim, zajedno sa našim psiholozima pronalaze način da se pomire sa prošlošću i okrenu novom i srećnijem životu.

 

Ksenon gas se primenjuje u svrhe oporavka organizma nakon bolesti. Ova metoda je efikasna po pogledu lečenja depresije i drugih mentalnih oboljenja, ali daje dobre rezultate i po pitanju fizičkog oporavka organizma.

Lične i grupne psihoterapije su od nemerljive važnosti po dugoročni uspeh tretmana. Uz pomoć naših psihologa, pacijenti stvaraju prirodnu odbojnost prema narkoticima i stiču zdrave navike koje će dovesti do života kakvog su uvek želeli. Poslušajte iskustva naših pacijenata po završetku uspešnog lečenja.

 

Savremene metode lečenja zavisnosti uključuju i ambulantne tretmane

Smatramo da se naša odgovornost ne završava u momentu kada pacijent napusti kliniku po uspešnom završetku tretmana. Sve vrste zavisnosti imaju i svoj psihološki aspekt, a inicijalni period vraćanja u društvo predstavlja naročito stresno vreme za pojedinca.

Implant koji štiti osobu od efekata toksičnih supstanci u trajanju od dva meseca se dobija po završetku svakog lečenja. Čak i najgorem slučaju da pacijent odluči da se vrati supstancama nakon izlaska sa klinike, on neće biti u stanju da doživi euforiju. Samim tim, svako naredno uzimanje postaje besmisleno.

Kako bismo predupredili sve potencijalne probleme i sveli mogućnost od recidiva na nulu, našim pacijentima pružamo podršku u trajanju od godinu dana nakon napuštanja klinike. Pored stalnih razgovora sa našim timom psihologa, obavezan je i dolazak na redovne mesečne kontrole, na kojima se proverava zdravstveno stanje.

Nakon ovog perioda, kompleksni program lečenja zavisnosti se kompletira, a osobe započinju zdrav život.

Okrenite se srećnijoj strani života i pobedite zavisnost na klinici Dr Vorobjev već danas!

Pored internacionalnih priznanja za kvalitet koje smo dobili na samitu u Njujorku 2018. godine, utisci pacijenata na kraju lečenja najbolje govore o uspehu naših tretmana.

 

Po završetku lečenja zavisnosti na klinici Dr Vorobjev, osobe se osećaju preporođeno. U takvim uslovima, uspevaju da pronađu novu snagu kako bi se vratili srećnom životu uz svoje najmilije.

 
Kontaktirajte nas na +381 63 247 777 | +381 62 256 266 ili mejl adresu kako biste dobili sve neophodne informacije o lečenjima koje nudimo.

Objavljeno 28/10/2019
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

8 Comments

  1. Poštovani, ostavite Vaš mail ili broj telefona, kako bi smo Vam objasnili procedure i cene lečenja, koje se razlikuju od pacijenta do pacijenta.

   Srdačan pozdrav!

   1. Zdravo! Video sam komentare, pa me zanima cena skidanja sa heroina. Pa bih, vas zamolio da mi kazete koja je cena tretmana i lecenja. Ali da je to u potpunosti. Molim vas sto pre budete u mogucnosti odgovorite mi, jer sam zainteresovan, ali ne znam koja je cena da vidim dali odgovara mom dzepu. Hvala i veliki pozdrav! E-mail je=

    1. Poštovani, najbolje je da se radi konsultacija, programa i cena lečenja javite našem psihologu. Verujemo da ćemo naći odgovarajući program lečenja za vaš problem.

     Broj telefona je 062 256 619

     Srdačan pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button