Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Regenerativne metode

Regenerativne metode

18/07/2019

Regenerativne metode predstavljaju značajan deo kada je u pitanju lečenje narkomanije, kao i svih drugih oblika zavisnosti.
Zavisnost se negativno održava kako na fizičko tako i na psihičko zdravlje. Nažalost, većina ljudi koji konzumiraju psihoaktivne supstance ne žele da prihvate ovu činjenicu. Samim tim veoma retko pokazuju spremnost na lečenje. Odluku dodatno otežava svest da ih čeka teška borba. Naročito je lečenje psihičke zavisnosti dug proces, jer se želja za ponovnom upotrebom javlja periodično, čak i nakon bolničkog lečenja.
Srećom, na klinici Dr Vorobjev primenjuju se najučinkovitije tehnike pomoću kojih simptomi fizičke zavisnosti nestaju potpuno bezbolno. Dok lečenje bolesti zavisnosti pomoću Ibogaina otklanja u najkraćem roku psihičku potrebu za drogom.
Međutim, i pored uspešnog nestajanja simptoma zavisnosti treba imati u vidu trag koji su ostavili na organe. Da bi se povratilo normalno funkcionisanje čitavog organizma neophodne su regenerativne metode.

Regenerativne metode predstavljaju budućnost medicine

Iako je osnovu za regenerativne metode postavio još Aristotel, one su se pojavile prvi put 1992. godine u jednom medicinskom članku. Leland Kaiser ih je opisao kao “deo nove grane medicine koja će promeniti tok lečenja mnogih bolesti”.
Cilj regenerativne metode je da pronađe način da izleči stanja koje ne mogu da se leče konvencionalnim putem. Naime, primenom inovativnih terapija i biomedicinskog inženjeringa pospešuje se obnova strukture i funkcije oštećenih tkiva i organa. Istovremeno, jača imuni sistem. Pa je telo spremno da se lakše izbori sa zavisnošću.

Ksenon gas

Ksenon je plemeniti, ekološki prihvatljiv, inertni, gas bez mirisa i ukusa. Njegova farmakološka svojstva su poznata dugi niz godina. Prvobitno je korišćen samo kao anestetik pri operacijama, da bi kasnije utvrđeno široko polje delovanja. Na osnovu tog otkrića razvijena je tzv. ksenon terapija.
Njegovim udisanjem normalizuje se pritisak i dotok kiseonika. Te je našao upotrebu u lečenju bolesti srca, hipertenzije, infarkta miokarda. S obzirom da deluje opuštajuće, efikasan je i u lečenju bolesti povezanih sa nervnim poremećajima, kao što su depresija, razne neuroze, hronični stres, problemi sa spavanjem. Primenom ksenon terapije omogućeno je drastično snižavanje standardnih doza lekova kod ovih bolesti.
Sa druge strane, daje dodatni priliv energije. Na taj način jača fizičke sposobnosti, izdržljivost organizma, kao i imunitet.
Ksenon je posebno značajan kao tretman zavisnosti od alkohola i narkotika. On eliminiše znake apsinencijalne krize praćene apatijom, napadima panike i psihozama. Te ubrzava proces rehabilitacije za 50 odsto. Naučno je potvrđeno da umanjuje želju za ponovnom upotrebom heroina, kokaina i drugih ilegalnih supstanci.
Ksenon nije škodljiv za organizam, pa ne postoji opasnost od stvaranja zavisnosti.

Regenerativne metode koje vraćaju funkciju jetre

Regenerativne metode

Jetra je drugi po veličini organ, koji se nalazi sa desne strane, ispod grudnog koša. Ona vrši jednu od najvažnijih funkcija u telu – prečišćavanje krvi od toksina. Zatim, obavlja apsorpciju hranjivih materija neophodnih za normalno funkcionisanje i održava stalni protok i pritisak u krvi. Takođe, omogućava izlučivanje žučnih kiselina koje su potrebne za varenje i štiti organizam od infekcije.
Jetra je, zapravo, prva na udara svih štetnih materija koje unesemo. Pa ne čudi što je, nakon mozga, ovo organ koji najviše strada prilikom dugotrajnog konzumiranja psihoaktivnih supstanci. A posledice njenog oštećenja neretko imaju smrtni ishod. Upravo zato su tretmani regeneracije jetre obavezni u lečenju bolesti zavisnosti.

Bolesti jetre

Najčešći problem intravenoznog unošenja jeste infekcija virusom hepatitisa C. Dok hepatitis B često ide sa HIV infekcijom. Simptomi infekcije kod ovih pacijenata su blagi, pa se bolest jetre otkrije tek u kasnijoj fazi. Alkoholizam obično donosi cirozu i masnu jetru, koja je odgovorna za 3,8 odsto globalne smrtnosti.
Iako je jetra jedini organ koji može da se obnavlja, kada nastupi oboljenja ta sposobnost prestaje. Pa su neophodne regenerativne metode.
Na klinici Dr Vorobjev se primenjuje hepatometabolička terapija. Prvi korak je detaljna dijagnostika kojom se vrši procena stepena oštećenja. Ukoliko se utvrdi virusni hepatitis mora se pristupiti lečenju kako bi se suzbilo dalje širenje infekcije. Zatim slede tretmani kojima se vrši detoksikacija i zaštita jetre, ali i drugih organa kojima prete komplikacije izazvane oštećenjem jetre.
Kombinacijom najsavremenijih metoda na klinici Dr Vorobjev obavlja se ne samo regeneracija, već i prevencija nastanka novih problema.

Neurometabolička terapija

U regenerativne metode spada i neurometabolička terapija. Zasniva se na primeni peptida, aminokiselina, nukleozida, lipida, oligosaharida i mikroelemenata koji pojačavaju sintezu i iskorišćenost kiseonika i glukoze. Time deluju na centralni nervni sistem, pa dolazi do bolje koncentracije, pamćenja, rasuđivanja.
Kako terapija ima antidepresivni uticaj njome se otklanjuju simptomi zavisnosti, kao što su stres, uznemirenost, razdražljivost. Ujedno, nestaje osećaj malaksalosti i iscrpljenosti, tj. jača se imuni sistem, što vodi ka bržoj rehabilitaciji.

Regenerativne metode na klinici Dr Vorobjev

Regenerativne metode

Klinika Dr Vorobjev u svom timu ima svetski priznate lekare i psihoterapeute sa dugogodišnjim iskustvom u lečenju bolesti zavisnosti. Pored izuzetne stručnosti, ova klinika se izdvaja i jedinstvenim bezbolnim tretmanima koji daju najbrže i najefikasnije rezultate.
Program lečenja određuje se zasebno za svakog na osnovu stanja pacijenta, ali istepena zavisnosti. Svaki korak je strogo kontrolisan i pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja. Kako je na klinici Dr Vorobjev briga za pacijente uvek na prvom mestu, podrška nakon lečenja se podrazumeva. Ona obezbeđuje potpunu resocijalizaciju i brži povratak svakodnevnim obavezama.

Objavljeno 18/07/2019
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button