Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Koliko traje skidanje sa heroina?

koliko-traje-skidanje-sa-heroina-1

25/10/2019

Zasigurno je svaka osoba koja ima problem sa zavisnosti od heroina poželela da prestane sa konzumacijom. Sigurno se zapitala koliko traje skidanje sa heroina? Da li ću ja to moći? Hoće li biti teško?

Činjenica je da svako može da postane zavisnik od heroina. Nije važna životna dob, stepen obrazovanja, kao ni pol. Svaka osoba sklona eksperimentisanju i isprobavanju novih stvari, potencijalni je heroinski zavisnik.

Da li je teško skidanje sa heroina?

Heroin je jedna od najkompleksinijih droga. Dobija se od morfijuma i izuzetno brzo stvara zavisnost. Smatra je da već posle druge konzumacije, osoba postaje zavisnik od heroina.

Moguće ju je konzumirati intravenozno, ušmrkavanjem ili pušenjem. Veliki broj ljudi najpre isprobava druge droge, pa posle nekog vremena dođe do heroina.

koliko-traje-skidanje-sa-heroina-3

Zavisnost koju stvara je izuzetno intenzivna i jaka. Iz tog razloga i sam proces detoksikacije je težak i zahtevan. Osim fizičke, javlja se i psihička zavisnost koja je u nekim slučajevima i veći problem. Proces rehabilitacije pacijenta uvek uključuje veći broj lekara i stručnjaka.

Samo trajanje lečenja uslovljeno je velikim brojem faktora. Najpre je neophodno razgovarati sa pacijentom i utvrditi stanje u kom se on nalazi. Što je pacijent duže bio izložen konzumaciji droge, to će i proces izlečenja i resocijalizacije biti teži.

Koliko traje skidanje sa heroina

Mnoge klinike nude različite programe, ali retko koji od njih je eksplicitno prolagođen pacijentu. Ti programi se sačinjavaju na osnovu lečenja određenog broja klijenata. Kao rezultat toga, koristi se program koji je bio uspešan i koristan za najveći broj zavisnika.

Ipak, postoji klinika koja ne tretira pacijente po tom principu.

U klinici Dr. Vorobjev kreira se plan lečenja individualno za svakog pacijenta. Postoje dva osnovna programa, od sedam ili 14 dana, ali samo lečenje se apsolutno prilagođeno osobi sa problemom.

koliko-traje-skidanje-sa-heroina-2

Ipak, treba imati u vidu da osoba nije kompletno izlečena čak ni posle 14 dana provedenih na rehabilitaciji. Posle otpuštanja, postoji ambulantno lečenje koje je obavezno za sve i ono traje do godinu dana.

Proces lečenja zavisnosti od heroina

Prilikom prvog dolaska u kliniku Dr. Vorobjev, vrši se dijagnostika tokom koje se utvrđuje stanje pacijenta. Nakon toga, kreira se program prilagođen pacijentu, njegovim potrebama i afinitetima.

Kod nas u klinici razlika između jednonedeljnog i dvonedeljnog lečenja jeste u primeni metode lečenja. Prilikom duže terapije, vrši se i psihičko odvikavanje od heroina koje je u velikom broju slučajeva neophodno.

Tokom detoksifikacije primenjuju se svetski priznate i pohvaljene metode lečenja. Vrši se transair terapija, farmakoterapija i mnoge druge, a pacijent ima neprestanu podršku stručnjaka. Naši doktori su izuzetno cenjeni u području svetske medicine i oblasti lečenja narkomanije.

Psihička zavisnost od heroina

Kompletno lečenje zavisnosti od heroina nije moguće ukoliko se ne otklone stvarni faktori koji su doveli do zavisnosti. Treba utvrditi zašto je osoba počela da uništava sebe na taj način.

Tim stručnjaka nastoji da ukloni želju za narkoticima na podsvesnom nivou. Pacijent se navodi u stanje medicinskog sna u kom provodi par sati. Tokom tog procesa izložen je audio-vizuelnoj stimulaciji.

koliko-traje-skidanje-sa-heroina

U prisustvu svesti, psihoterapeuti nailaze na mentalnu blokadu koja se javlja u vidu misli „Ja nisam zavisnik, meni ovo ne treba niti mi pomaže“. Primenom ove metode, informacije u obliku upečatljivih slika deluju na podsvesnom nivou. Konačni rezultat je javljanje ravnodušnosti i formiranje negativnog stava prema narkoticima zahvaljujući promeni percepcije.

Koliko traje skidanje sa heroina – kompletan proces

U zavisnosti od stanja u kom se pacijent nalazi, bolničko lečenje traje do 14 dana. Tokom boravka u bolnici pacijent je neprestano izložen terapijama koje su kreirane specijalno za njega. Tim prvoklasnih stručnjaka radi za njegovu dobrobit 24 časa dnevno.

Posle otpuštanja iz bolnice, pacijent nije prepušten sam sebi, već lekari nastavljaju da vode računa o njegovom zdravlju. Obavezno je stalno javljanje na ambulantno lečenje narednih godinu dana, kako bi se pacijentovo stanje ispratilo.

detoksikacija-zavisnost-1

Tokom lečenja van bolnice, pacijent je u kontaktu sa stručnjacima koji prate i prilagođavaju terapiju. Takođe, tu su i sociolozi i psihijatri koji obavljaju resocijalizaciju pojedinca u društvu.

Možete da nas kontaktirate već danas i da započnete proces čišćenja organizma. Stalno smo dostupni putem telefona, e-mail adrese, ali i na četu našeg sajta. Kontaktirajte nas potpuno anonimno, a mi ćemo vrlo rado odgovoriti na sva pitanja i razrešiti sve nedoumice.

Čekamo vas i tu smo zbog vaše dobrobiti. Znamo da možemo da pomognemo!

Objavljeno 25/10/2019
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button