Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Spasite život, spasite porodicu – potražite pomoć!

Lečenje zavisnosti

25/03/2020

Spasite život, spasite porodicu – potražite pomoć na klinici Dr Vorobjev.

Prema zvaničnoj definiciji: “zavisnost je neprilagođena zloupotreba psihoaktivne supstance radi postizanja trenutnog zadovoljstva, zanemarujući štetne posledice”.

Međutim, alkoholizam i zavisnost od narkotika su mnogo više od zdravstvenog problema pojedinca. Oni su, zapravo, socijalni problem. Naime, kada jedna osoba krene sa upotrebom psihoaktivnih supstanci, ovaj izbor ne utiče samo na njih, već podjednako pogađa svakog člana porodice. Tako da ometa normalan porodični život i rutinu, što može dovesti do potpunog razaranja nekada funkcionalnog doma.

Iako se mnogim porodicama sa ovim problemom čini da usamljene, statistički podaci pokazuju sasvim drugačije. Prema proceni u ovom trenutku oko 14 odsto odraslih i starijih tinejdžera koristi neku vrstu psihoaktivne supstance. Dok oko 8,3 miliona dece živi u domaćinstvu u kojem je jedan roditelj zavisnik, pri čemu 18 odsto njih je mlađe od 11 godina.

Imajući u vidu ozbiljnost situacije klinika Dr Vorobjev vam daje savete kako da spasite život, spasite porodicu.

Da li želite da vaši voljeni pate zbog načina života koji ste izabrali?

Porodica je osnova svih vrednosti, u njoj nas čekaju sigurnost, ljubav i poštovanje. Ipak, da li je to uvek tako?

Nažalost, porodice pogođene zavisnošću imaju sasvim drugu sliku realnosti. Svakodnevica članova koji koriste narkotike i alkohol se svodi na traženje nove doze, dok ostali članovi se suočavaju sa posledicama njihovih postupaka.

Da li želite da vaša deca odrastaju u strahu od neizvesne budućnosti? Da li želite da budu prepuštena sama sebi, tražeći načina kako da materijalno obezbede ne samo porodične potrebe, već i vaš porok? I da li, zaista, želite da krenu vašim putem? Sigurni smo da ćete se, kada dobro razmislite, složiti da takav život niko nije zaslužio.

Sa druge strane i roditelji tinejdžera, zavisnika pate. Nakon pretnji, ucena, osećaja krivice i pokušaja da pomognu svom detetu, na njihovim umornim licima videćete očaj i tugu. Tada ćete shvatiti da vam više ne veruju i da nemaju snage da se bore. Zato se zapitajte, da li je zavisnost vredna krađi, laganja, pa i stida svojih najbližih.

Spasite život – sprečite pojavu opakih bolesti

Nemojte da se zavaravate – ne postoji podela na lake i teške droge. Sve vode ka istom, a to je stvaranje jake psihičke i fizičke zavisnosti iz koje se ne možete sami izvući.

Lelečenje zavisnosti

Dugogodišnje konzumiranje oštećuje čitav organizam. Gotovo da ne postoji organ koji nije pod uticajem psihoaktivne supstance.

Mnogi u početku zanemaruju promene na svom telu, ali vremenom dolazi do ozbiljnog narušavanja zdravlja. Ciroza jetre, infektivni endokarditis, edem pluća, hepatitis C, HIV, rak – samo su neke od bolesti koje izaziva upotreba heroina, kokaina i drugih sredstava i upravo sve one mogu da dovedu do fatalnog ishoda.

S obzirom da droga i alkohol direktno utiču na moždane funkcije, imaćete problema sa koncetracijom, pamćenjem, pa i razmišljanjem. Sa njima dolaze, kao verni pratioci, depresija, anksioznost, panični napadi, halucinacije i druge psihoze.

Da biste sačuvali svoje fizičko zdravlje i um neophodno da krenete na lečenje bolesti zavisnosti.

Spasite život, spasite porodicu – rešenje vas čeka na klinici Dr Vorobjev

Strah od bolnih simptoma kroz koje moraju da prođu prlikom lečenja je glavna kočnica za donošenje odluke o promeni načina života.

Srećom, sada ne morate da brinete o tegobama koje donosi apsinencijalni kriza. Na klinici Dr Vorobjev vrši se potpuno bezbolno čišćenje organizma od štetnih materija. Kako se čitava procedura izvodi tek na osnovu detaljne dijagnostike psiho-fizičkog stanja i pod anestezijom nećete osetiti bol, mučninu, drhtavicu… Već ćete se probuditi odmorni i puni energije za nastavak lečenja. Što je jedna od vodećih prednosti ove klinike u odnosu na druge.

I u pogledu oslobađanja žudnje na klinici Dr Vorobjev primenjuju se savremene metode lečenja bolesti zavisnosti. Za razliku od supstitucionih terapija u drugim centrima, ovde imate mogućnost da se u samo jednom tretmanu rešite psihičke zavisnosti. Dok kontuirana podrška tokom i nakon lečenja garantuje očuvanje postignutih rezultata i sprečava pojavu recidiva.

Magnetno polje - bolnica za lečenje bolesti zavisnosti - Dr Vorobjev

Osim najmodernijim tehnikama lečenja, klinika Dr Vorobjev se izdvaja i timom svetski priznatih lekara i psihoterapeuta, kao i komfornim smeštajem sa visokim stepenom bezbednosti.

Vaše je da se odlučite da spasite život, spasite porodicu, a mi ćemo se pobrinuti da to i ostvarite!

 

Objavljeno 25/03/2020
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button