Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Proces lečenja od alkohola na klinici Vorobjev

Proces lečenja od alkohola

18/03/2020

Proces lečenja od alkohola na klinici Dr Vorobjev je sigurni način da se zauvek oslobodite problema.

Iako je prisutan od davnina, alkoholizam je u modernom dobu osvojio čitav svet. Prema najnovijim statističkim podacima prisutan je kod 3 odsto stanovništva, te ne čudi što zauzima 3. mesto na spisku bolesti, odmah iza kardiovaskularnih i malignih.

Da prekomerna upotreba alkohola nije samo zdravstveni, već i sociološki problem dokazuje činjenica da se u većini slučajeva ona dešava u okviru porodice. Odnosno, procenjuje se da jedno od 10 deteta živi sa roditeljem koji se suočavaju sa ovom zavisnošću.

Međutim, ljudi koji se opijaju nisu svesni problema. S obzirom da je alkohol legalna i svima dostupna supstanca mnogi počinju druženje sa njim rekreativno. Vremenom, dolazi do pomeranja granica u pogledu količine pića, da bi na kraju bili nesposobni da se opuste i uživaju bez njega.

Proces lečenja od alkohola čuva vaše zdravlje

Hronični alkoholizam ostavlja ozbiljne posledice na zdravlje. Aritmija, povišeni krvni pritisak, alkoholni hepatitis, fibroza, ciroza, pankreatitis, gubitak sluha, rak verni su pratioci zavisnosti. Osim fizičkog, piće negativno utiče i na mentalno zdravlje, pa su demencija, anksioznost i depresija česte pojave.

alkoholizam

Srećom, istraživanja su pokazala da neka oštećenja na mozgu, jetri, kardiovaskularnom sistemu i crevima počinju da se zaceljuju čim započnete proces lečenja od alkohola. Blagotovorni efekat lečenja primetan je i na koži. Naime, osobe koje prekomerno piju imaju tzv. “alkoholno lice”. Ova fraza opisuje dehidriranu kožu bez sjaja, jer piće dovodi do preranog starenja. Kod pojedinih vidljivi su i tragovi žutice kao posledice višegodišnjeg alkoholizma. Sa prestankom opijanja koži se vraća elastičnost, a crvenilo i žuta boja nestaju.

Alkohol remeti ritam spavanja, pa lečenje od alkohola omogućava zdrav san koji daje potrebnu energiju telu za obavljanje svakodnevnih zadataka. Takođe, popravlja se opšti fizički izgled, jer je do tada alkohol remetio metabolizam.

Istovremeno, uspostavljaju se zdrave navike, koje doprinose da se osećate bolje. Stručnjaci naglašavaju da ćete se čak osećati bolje nego što bili pre zavisnosti. Razlog za to leži u činjenici da proces lečenja od alkohola podrazumeva i psihoterapeutski rad kojim se otkrivaju uzroci problema.

Detoksikacija je ključna za proces lečenja od alkohola

Za razliku od zavisnosti od kokaina, heroina i drugih narkotika, alkoholizam ne nastaje preko noći. Razvija se tokom godina, pa i lečenje klasičnim metodama donosi postepeni oporavak. Upravo je dug period rehabilatacije najveća kočnica, jer se pacijenti boje teških simptoma apsinencijalne krize.

Bolovi, drhtavica, povraćanje, konvulzije i halucinacije koji se javljaju prilikom čišćenja organizma danas se mogu izbeći. Zahvaljujući klinici Dr Vorobjev proces lečenja od alkohola obuhvata bezbolnu detoksikaciju.

Kombinacija infuzija, vitamina, hepatoprotektora, aminokiselina i kompleksa specijalnih preparata vraća narušenu ravnotežu organizma mnogo brže nego standarne terapije koje se koriste u drugim centrima. Dok primena amnezije i strogo kontrolisani bolnički uslovi garantuju da zdravlje pacijenta ni u jednom trenutku neće biti ugroženo.

Posebna prednost bezbolne detoksikacije ogleda se u revitalizaciji organa i očuvanju moždanih funkcija. Po čemu je ova metoda čišćenja jedinstvena ne samo kod nas, već i u svetu.

Otklanjanje psihičke zavisnosti od alkohola

Da bi se obezbedila trajna apsinencija neophodno je otkloniti i žudnju. Za formiranje negativanog odnosa prema alkoholu na klinici Dr Vorobjev primenjuju se najsavremenije metode.

Neuro jet terapija (N.E.T.) predstavlja revolucionarnu tehniku psihostabilazacije. U pitanju je specijalni uređaj pomoću kog se bezbolno stimulišu neuroni u mozgu koji su ogovorni za stvaranje zavisnosti. Na taj način normalizuje se nivo dopamina i endorfina.

Transair terapija predstavlja specijalnu proceduru kojom se čisti organizam i otklanja nervoza i napetost, simptomi depresije, kao i problemi sa spavanjem i apetitom. Samim tim, normalizuju se i moždane funkcije koje su do tada bile pod uticajem alkohola.

Averzivna terapija se zasniva na medikamentima i uređajima koji povezuju neprikladno ponašanja sa averzivnim dražima. Što dovodi do razvoja fiziološkog gađenja i otpora na alkohol.

Dr Vorobjev - bolnica za odvikavanje bolesti zavisnosti - Ultra rapidna detoksikacija

Proces lečenja od alkohola ne mora biti dug i mukotropan. Moderne metode, tim stručnjaka priznatih u svetu i više desetina uspešno rehabilitovanih pacijenata garantuju da je privatna bolnica za lečenje zavisnosti Dr Vorobjev najbolji izbor za vas.

Objavljeno 18/03/2020
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button