Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Lečenje zavisnosti od kocke

Lečenje zavisnosti od kocke

17/05/2019

Lečenje zavisnosti od kocke na klinici Dr Vorobjev je najbolje rešenje za vaš problem.

Moderno društvo donelo je veliki razvoj tehnike. Doba interneta, mobilnih telefona, laptopova olakšalo je svakodnevno funkcionisanje čoveka, ali i iznelo na videlo neke nove probleme. Tako je nastala zavisnost od interneta, kupoholija, dok je kockanje podignuto na viši nivo.

Naime, sve veći broj kladionica i kockarnica, kao i mogućnost online klađenja postali su svima dostupni, a opet nedovoljno prepoznati kao potencijalne opasnosti. Rezultat njihove ekspanzije doveo do povećanja broja osoba koje se javljaju na lečenje zavisnosti od kocke.

Iako se, zbog povećanog broja registrovanih slučajeva, čini da je ovo moderni oblik bolesti zavisnosti, zapravo, kockanje postoji od davnina. Prvi tragovi o tome pronađeni su još u paleolitskom dobu. U Kini kockarske kuće su bile raširene u prvom milenijumu pre Nove ere, a klađenje na borbe životinje je bilo uobičajeno. Kartanje se razvilo u 9. veku, dok su loto igre u narednom veku postale interesantne Kinezima. Pa ne čudi što mnogi stručnjaci smatraju da je Kina zemlja iz koje se raširio problem kockanja na sve druge delove sveta.

Lečenje zavisnosti od kocke obuhvata sve generacije

Kockanje se može podeliti u tri grupe. Socijalno je rekreativno kockanje, koje ne ostavlja posledice. Profesionalno se vezuje za uvežbane i displinovane osobe kojima je to posao. Dok pataloško utiče na kvalitet života kako pojedinca, tako i njegove porodice.

Lečenje zavisnosti od kocke

Nažalost, statistički podaci ističu da je zavisnost od kocke problem svih generacija. Obično se mlade osobe sa kockanjem susreću prvi put u adolescenciji. Da bi se već u 20-im godinama razvila zavisnost.

Uzroci nastanka problema jesu kombinacija bioloških, psiholoških i socijalnih faktora. Genska predispozicija igra važnu ulogu, mada se smatra da je u osnovi psihološki problem. Odnosno, želja za smanjenjem napetosti. Ona je izazvana nekom traumom ili emocionalnim događajem, kao što su depresija, usamljenost, manjak samopouzdanja, nezadovoljstvo, pa i osećaj krivice.

Takođe, kockanje se češće razvija kod osoba čiji roditelji imaju isti problem, kao i kada je prisutan alkoholizam u porodici.

Lečenje zavisnosti od kocke otkloniće negativne posledice

Baš kao što se simptomi heroinske zavisnosti smatraju najtežim kada su u pitanju ilegalne supstance, tako se i kockanje smatra najtežim oblikom nehemijske zavisnosti. Što samo potvrđuje činjenicu da je neophodno profesionalno lečenje.

Preokupiranost kockanjem i potreba za sve većim iznosima jasni su znaci da postoji problem. Njih prate nervoza, gubitak kontrole, nemir. Promene ponašanja dovode do laganja, iskrivljenog mišljenja, pa i poricanja. Samim tim dolazi do narušavanja porodičnih i romantičnih odnosa, ali i gubitka posla.

Lečenje zavisnosti od kocke na klinici Dr Vorobjev

Prvi korak u rešavanju patološkog kockanja je svest da problem postoji. Na taj način se stvara mogućnost reagovanja i sprečavanja daljeg razvoja.

Lečenje zavisnosti od kocke na klinici Dr Vorobjev je individualnog karaktera. Na osnovu opšteg pregleda fizičkog i psihičkog stanja pacijenta eminentni lekari određuju program lečenja.

Da bi se stabilizovalo psihičko stanje pacijenta koristi se farmakoterapija. Time se otklanja nervoza, napetost, depresija. Tek kada se uspostavi ravnoteža, prelazi se na sledeću fazu. Ona obuhvata lečenje medicinskim aparatima. Naime, Neuro Džet je uređaj koji utiče na nervne ćelije u mozgu odgovorne za lučenje dopamina i endorfina, tj. razvoj zavisnosti. Terapija je potpuno bezbedna. Kompjuterski kontrolisani impulsi koje proizvodi uređaj dovode do blagih vibracija.

Trans air terapija je neurofizološka metoda kojom se koriguju poremećaji ponašanja, volje i patološke želje za kockanjem.

Lečenje zavisnosti od kocke

Značaj psihoterapijskog rada je ogroman u lečenju kockanja. Individualna terapija pomaže pacijentu da se bez poroka izbori sa stresom i životnim izazovima, kao i da održava normalne odnose sa drugim ljudima. Edukativnom terapijom otkriva se primarni problem koji je doveo do zavisnosti. Ujedno, se pacijent uči o negativnim posledicama bolesti. Dok porodična terapija rešava konflikte i odnose između svih članova porodice.

Da bi pacijent bio potpuno rehabilitovan naš stručni tim sprovodi ambulantno lečenje. Redovnim kontrolama, kao i podrškom u svakom trenutku pomažemo pacijentu da se izbori sa svim problemima koji mu donosi povratak u normalni život.

Tokom 14-dnevnog lečenja na klinici Dr Vorobjev pacijenti imaju potpuni komfor i sigurnost. Naši sertifikovani anesteziolozi, psihijatri i psiholozi sa višegodišnjim iskustvom su 24 časa na raspolaganju. A ukoliko je potrebno obezbeđujemo i prevoz pacijenata od aerodroma ili stanice do bolnice, kao i povratak.

 

Objavljeno 17/05/2019
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button