Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Pet razloga za odlazak na rehabilitaciju

Pet razloga za odlazak na rehabilitaciju

18/04/2020

Pet razloga za odlazak na rehabilitaciju pomoći će vam da donesete važnu odluku o promeni načina života.

Prihvatanje da imate problem sa drogom ili alkoholom prvi je korak u borbi protiv zavisnosti. Međutim, ponekad, ni saznanje da vam je potrebno lečenje bolesti zavisnosti ne može vas nagnati da se upustite u borbu sa svojom zavisnošću.

Budimo realni! Za mnoge osobe koje se suočavaju sa ovim problemom rehabilitacija je zastrašujuća misao. Ova reč nosi veliku stigmu, a ideja o odlasku na rehabilitaciju deluje nestvarno. Naime, rehabilitacija znači ne samo napuštanje narkotika i alkohola, već i udobnost doma i stečenih navika.

Iako lečenje od zavisnosti nije lako, ono je jedina šansa da vratite normalan život. Zbog toga vam klinika Dr Vorobjev otkriva pet razloga za odlazak na rehabilitaciju.

Živećete duže!

Kada razmatramo pet razloga za odlazak na rehabilitaciju prvi na listi, svakako, je očuvanje zdravlja.

I sami ste svesni da alkohol, halucinogene droge, pa i zloupotreba tableta imaju negativne efekte po zdravlje, a da li znate u kolikoj meri skraćuju životni vek?

Verovali ili ne, prosečna starost zavisnika je 47 godina. Brojne studije su pokazale da hronični alkoholizam oduzima skoro 3 decenije života od svetskog proseka, što ga čini jednim od vodećih uzroka smrti, čak više od nesreća u saobraćaju.

Ne treba zanemariti ni smrt izazvanu predoziranjem. Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti preko 70.000 ljudi godišnje umre od droge. Dok je broj fatalnih ishoda od bolesti koje su nastale pod uticajem ilegalnih sredstava gotovo nemerljiv.

Odlazak na lečenje popraviće narušene odnose se voljenima

Zavisnost utiče na sve aspekte vašeg života, uključujući i socijalni. S obzirom da psihoaktivne supstance direktno deluju na mozak, promene u ponašanju su neminovnost. Samim tim menja se i način na koji komunicirate sa bližnjima.

Skidanje sa heroina

Sigurno ste lagali svoje najmilije, svađali se sa njima, uzimali novac kradom, a možda i fizički povredili nekog veoma bliskog. Zbog toga odlazak na rehabilitaciju ne podrazumeva samo oslobađanje fizičke i psihičke zavisnosti. Ona vam omogućava da, putem porodične terapije, ponovo uspostavite prekinute kontakte, vratite izgubljeno poverenje i obnovite veze koje je zavisnost prekinula.

Rehabilitacija će vas skloniti od problema

Odlazak na lečenje je dobrovoljno, ali odlazak u zatvor nije! Saobraćajne nesreće pod uticajem alkohola, tuče, pa i krađe zbog nedostatka novca za novu dozu nisu retki scenariji zavisnosti.

Upravo vas ovakvih situacija može spasiti rehabilitacija. Ujedno, pomoći će vam da izbegnete i probleme u karijeri, pa i gubitak posla, koji su veoma česti kod osoba sa zavisnošću.

Otkrićete novi smisao u životu

Život sa zavisnošću, zapravom nije život. Dane i noći provodite osećajući se kao senka na zidu, dok svi oko vas odlaze na posao i slobodne trenutke provede sa najmilijima. Ni stvari koje su vam nekada donosile zadovoljstvo, ne mogu da vam ispune vreme. Njih su zamenile misli kako da nabavite piće ili drogu koji su vam potrebni za “normalno” funkcionisanje.

Da biste destruktivni život zamenili pozitivnim, zdravim neophodno je da prođete kroz program rehabilitacije. Ne samo da ćete promeniti svoje poglede na život, već ćete bolje upoznati samog sebe. Shvatiće šta vas je to nateralo da počnete da koristite psihoaktivne supstance i zašto im se iznova vraćate.

Borba protiv droge i alkohola ne mora biti bolna!

Strah od ozbiljnih posledica koje nastaju usled čišćenja organizma otežava odluku da se krene sa lečenjem. Međutim, sada vam to ne može više biti opravdanje.

Pet razloga za odlazak na rehabilitaciju

Na klinici Dr Vorobjev primenjuju se bezbolne metode detoksikacije. Zahvaljujući njima izbeći ćete apsinencijalnu krizu, odnosno tokom tretmana ne dolazi do bola, povraćanja, razdražljivosti, drhtavice i tahikardije koji su obavezni simptomi prilikom standardnih procedura detoksikacije, pa je i postizanje potpune rehabilitacije na ovoj klinici brže i efikasnije u odnosu na druge centre. Što je dovoljan razlog da nakon vanrednog stanja započnete lečenje na klinici Dr Vorobjev.

Do tada, naš tim lekara specijalista i psihoterapeuta vam stoji na raspologanju za sva pitanja i savete. SOS telefoni klinike Dr Vorobjev +381 62 256 619 i +381 62 256 618 dostupni su i građanima koji osećaju psihičke tegobe zbog pandemije korona virusa.

 

Objavljeno 18/04/2020
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button