Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Podrška voljenoj osobi za vreme i nakon rehabilitacije

podrška voljenoj osobi za vreme i nakon rehabilitacije

30/01/2019

Bolesti zavisnosti i psihički problemi umeju da preokrenu život ljudima preko noći, ali i njihovim najbližima. Problem nikada nije samo individualan, on uvek pogađa i porodicu i „uzdrmava njene temelje“, bez obzira na to koliko čvrsto su oni postavljeni. Zato je podrška voljenoj osobi za vreme i nakon rehabilitacije od ključnog značaja za oporavak vaših najdražih i ponovno uspostavljanje narušene ravnoteže.

Svaka promena donosi šok a naročito kada su u pitanju ovako ozbiljne stvari. Verujemo da vas je saznanje da je mentalno zdravlje vaših najbližih ugroženo pogodilo kao „grom iz vedra neba“. Verovatno ste bili očajni, ne znajući koji je pravi put do izlečenja i vraćanja na staro. Možda niste ni verovali da je to moguće i sve je delovalo skoro pa zauvek izgubljeno. Ipak, mi smo tu da vas razuverimo i da vam ulijemo nadu.

Nijedan psihički problem nije neizlečiv! Treba samo znati prave načine a mi ih, zahvaljujući višegodišnjem iskustvu svetski priznatih stručnjaka, vrlo dobro znamo. Možda mislite da je vaša situacija specifična i da je porodična harmonija izuzetno narušena, i u pravu ste.

Kako kaže Lav Nikolajevič Tolstoj: „Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način“. Mi to duboko uvažavamo i poštujemo. Međutim, svaki se problem uz stručnu pomoć može rešiti i zato nikada ne treba gubiti nadu u izlečenje.

podrška voljenoj osobi za vreme i nakon rehabilitacije 1

Zašto je podrška voljenoj osobi za vreme i nakon rehabilitacije toliko bitna?

Kada se čovek suoči sa realnošću u kojoj on ali i svi oko njega imaju problem, to je izuzetno teško za podnošenje. Javlja se osećaj krivice, stida, bojazan da smo razočarali i povredili one do kojih nam je najviše stalo. Može doći do izbegavanja porodice da bi se izbegli konflikti i suočavanje. Upravo tu podrška voljenoj osobi za i vreme rehabilitacije nalazi mesto.

Porodica treba da na ove strahove odgovori ogromnom količinom pažnje, podrške i razumevanja. Nemojte nas shvatiti pogrešno, ovo ne znači da treba da podržavate zavisnost ili neprilagođeno ponašanje. To samo znači da treba da budete stalno tu za svog člana, da ga bodrite, tešite i da mu dajete nadu da će biti bolje. Jedino tako je moguće osigurati promenu do koje se došlo nakon boravka na klinici i zato je podrška voljenoj osobi za vreme i nakon rehabilitacije od primarnog značaja.

Rehabilitacija na klinici Dr Vorobjev

Najbolje mesto za rehabilitaciju je naša klinika Dr Vorobjev na kojoj rade vrhunski stručnjaci spremni da se izbore sa svim izazovima na putu do potpunog ozdravljenja. Bilo da su u pitanju bolesti zavisnosti ili psihički problemi, tu smo da pomognemo klijentu ali i njegovoj porodici da otkriju lepšu i zdraviju stranu života.

U lečenju praktikujemo individualni pristup, prilagođen svakom klijentu i njegovim potrebama. Svaki čovek je osoba za sebe i zato se trudimo da izađemo u susret svim njegovim željama.

U toku rehabilitacije potrebno je da porodica bude stalno uključena jer je boravak na klinici izuzetno bitan ali je privremen. Nakon toga sledi resocijalizacija i reintegracija u staru sredinu. Poenta je u održavanju rezultata koji su postignuti. Upravo zbog toga je ključno da prihvatite vaše najmilije i da im olakšate da se ponovo uključe u svakodnevni život.

Mi smo tu da vas posavetujemo i da vam pružimo podršku kako bi i nakon boravka na klinici očuvali zdravlje svojih najmilijih.

 

Objavljeno 30/01/2019
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

4 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button