razmak dr vorobjev

Suboxone je medikament koji u sebi sadrži dve aktivne supstance, a to su nalokson i buprenorfin. Zbog toga predstavlja izuzetnog saveznika u borbi protiv zavisnosti, ali isto tako može biti i dosta opasan ukoliko se ne koristi prema uputstvima doktora.

Danas ćete moći da saznate više detalja o ovom leku, kakve efekte ima na organizam, ali i kako da prepoznate prve znake koji ukazuju na pojavu zavisnosti.

Klinika za lečenje i rehabilitaciju zavisnosti od leka Suboxone

Efekat leka Suboxone

Lek Suboxone predstavlja kombinaciju opioidnih lekova i medikamenata za blokiranje efekata drugih narkotika. Samim tim, Suboxone se koristi pri supstitucionoj terapiji odvikavanja od narkotika, gde lek potiskuje negativne efekte droge, istovremeno smanjujući želju za psihoaktivnim supstancama.

Ipak, i Suboxone može biti opasan u slučaju neodgovarajućeg uzimanja, kada u organizmu raste tolerancija ka efektima leka. Ukoliko se tada krene sa nekontrolisanjem uzimanjem Suboxone, ubrzo može doći do potpunog gubitka kontrole.

Simptomi i znaci zavisnosti od medikamenta Suboxone

Prvi znaci koji ukazuju da se javila zavisnost od leka Suboxone uključuju:

 • Vrtoglavice
 • Konfuziju
 • Slabiju koordinaciju
 • Plitko disanje
 • Slabost
 • Mučnine
 • Povraćanja
 • Halucinacije

Ukoliko primetite da se bilo koji od ovih simptoma javljaju nakon uzimanja Suboxone, savetujemo Vas da se što pre obratite svom izabranom lekaru radi menjanja ili prilagođavanja terapije.

Posledice upotrebe supstance Suboxone

Pored toga što uzimanje leka Suboxone može dovesti do zavisnosti, mogu se javiti i brojne zdravstvene posledice koje utiču na sve faze života. Takođe, kombinovanje ovog medikamenta sa drugim psihoaktivnim supstancama ili alkoholom može dodatno pogoršati stanje pojedinca.

Ukoliko se zloupotrebljava lek Suboxone, može doći do sledećih posledica:

 • Usporen rad srca
 • Problemi sa spavanjem
 • Preterano znojenje
 • Propadanje zuba i desni
 • Drhtanje mišića
 • Predoziranje
 • Koma
 • Smrt

Vrste lečenja zavisnosti od Suboxone

Lečenje zavisnosti od Suboxone se može obaviti na više načina:

Samostalno

U medicinskoj ustanovi pod stalnom negom

Prilikom ambulantnog lečenja

Iako je moguće postići određene rezultate i prilikom samostalnog lečenja, usled mnogih neželjenih simptoma koji se javljaju prilikom apstinencijalne krize, ovaj vid odvikavanja se ne preporučuje. S druge strane, kombinacija stacionarnog i ambulantnog lečenja u praksi daje najbolje rezultate, gde je i stopa uspešnosti najveća.

Lečenje zavisnosti od medikamenta Suboxone uz pomoć lekova

Budući da se zavisnost od leka Suboxone javlja usled prekomerne ili neodgovarajuće upotrebe leka, korišćenje bilo kakvih medikamenata u toku lečenja mora biti pod strogom kontrolom medicinskog osoblja. Lekovi se tada koriste radi uklanjanja simptoma apstinencijalne krize koja može nastati prilikom obustave uzimanja Suboxone.

Bihevioralna terapija za zavisnost od Suboxone

Bihevioralna terapija služi da se u podsvest pacijenta usadi sklonost ka zdravim navikama i stvori psihička stabilnost koja je ključ uspeha po izlasku sa klinike. Ova procedura je jedna od bitnijih stavki koja izdvaja lečenje u rehabilitacionom centru u odnosu na samostalno odvikavanje u kućnim uslovima. Po mnogima, dobro psihičko zdravlje je zapravo preduslov koji se mora ispuniti kako bi lečenje imalo željeni efekat.

Stacionarno lečenje u odnosu na ambulantno lečenje zavisnosti od Suboxone

Na klinici Dr Vorobjev, lečenje zavisnosti od Suboxone delimo u dve glavne faze, a to su stacionarno i ambulantno lečenje. Svaka od ovih faza ima svoje prednosti i predstavlja neizostavan element oporavka.

Stacionarno lečenje

Stacionarno lečenje se bazira na primeni terapija u sigurnom okruženju gde su pacijenti pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja. Samim tim, u okviru ove faze oporavka, pacijenti borave na klinici, gde se njihovo zdravstveno stanje prati, a svakodnevno dobijaju i odgovarajuće terapije.

Ambulantno lečenje

Druga faza lečenja, poznata kao ambulantno lečenje nastupa po završetku terapija unutar ustanove. Tada se pacijenti vraćaju u svoje domove, a u slučaju potrebe, moguć je kontakt sa našim psiholozima, kako bi se prebrodili potencijalni izazovi i izbegla mogućnost recidiva. U tu svrhu, omogućene su i redovne mesečne kontrole, gde se pomno prati stanje pacijenta i beleži ostvaren napredak.

Faze lečenja zavisnosti od leka Suboxone u klinici Dr Vorobjev

U lečenju zavisnosti od Suboxona, postoji više faza, a to su:

Dijagnostika

Detoksikacija

Terapija lekovima

Psihoterapija

Podrška nakon lečenja

Dijagnoza zavisnosti od Suboxone

Za postavljanje dijagnoze za zavisnost od Suboxoneu, moraju se uraditi neki ili svi od sledećih testova:

 • Test na hepatits B i C
 • Test krvi
 • Test na HIV
 • Pregled kod doktora interniste

Po potrebi, mogu se prepisati i dodatni pregledi kod lekara specijaliste, kao i dodatni testovi za utvrđivanje trenutnog zdravstvenog stanja.

Detoksikacija od Suboxone

Da bi se moglo pristupiti daljim terapijama u lečenju zavisnosti od Suboxone, prvo se mora obaviti detoksikacija. Ova procedura traje nekoliko sati, a u tom vremenu se Suboxone lek u potpunosti uklanja iz organizma. Uz precizno doziranje lekova i nadzor doktora, procedura detoksikacije postaje potpuno bezbolna i odvija se bez simptoma apstinencijalne krize.

Uspešnost lečenja zavisnosti od Suboxone

Uz primenu modernih metoda lečenja, detaljne detoksikacije, kao i velikog rada na savladavanju psihološkog dela zavisnosti, uspeli smo da podignemo procenat uspešnosti lečenja zavisnosti od leka Suboxone na izuzetno visok nivo. Takav sveobuhvatan pristup lečenju je jedini recept za postizanje dugoročnog uspeha.

Troškovi lečenja zavisnosti od Suboxone

Cena lečenja zavisnosti od leka Suboxone zavisi od mnogo faktora. To uključuje dužinu zavisnosti, korišćene doze, prisustvo pratećih oboljenja i generalno zdravstveno stanje pacijenta. Kako biste dobili tačan iznos lečenja u Vašem slučaju, pozovite nas danas ili nam pošaljite online upitnik putem sajta, a mi ćemo Vas pozvati sa više informacija u najkraćem roku.

Doktori

Doktori sa klinike Vorobjev su istaknuti stručnjaci u oblasti lečenja zavisnosti, a svaki od njih ima godine iskustva i hiljade izlečenih pacijenata u svojoj biografiji. Uprkos tome, dobro znamo da je svaka zavisnost specifična, pa svakom pojedinačnom slučaju pristupamo sa maksimalnom pažnjom i posvećenošću. Smatramo da je to glavni razlog iza odličnih rezultata koje postižemo.

Patenti i sertifikati

U procesu smo odobrenja za niz patenata za procedure koje uspešno koristimo u lečenju bolesti zavisnosti. Pored toga, naši zaposleni svakog meseca posećuju medicinske skupove gde dobijaju nove sertifikate i unapređuju svoje znanje.

Recenzije

„Pogrešno sam mislio da mi uzimanje leka u ogromnim dozama ne može naškoditi, ali nakon nekoliko meseci, sve što sam želeo je da taj lep osećaj traje duže i duže. Kada sam shvatio da je to nemoguće, a simptomi krize su postali sve jači, znao sam da sam u problemu. Ipak, uz lekare i psihologe sa klinike Dr Vorobjev, uspeo sam da povratim zdravu psihu, a na uzimanje Suboxona sada gledam kao na ružnu prošlost.“

Dragan D.

„Uz savete doktora sa klinike Vorobjev, uspeo sam da se izborim sa zavisnošću od Suboxona, a po povratku kući, mnogo mi je značilo i to što sam išao na mesečne kontrole. Sada imam i svoju porodicu i živim kao i svi ljudi iz moje okoline, a ništa od toga ne bi bilo moguće bez klinike Dr Vorobjev.“

Pavle V.