Zavisnost se može pobediti! Ispovesti pacijenata koji su zauvek savladali ovu bolest

zavisnost se može pobediti Klinika DR Vorobjev 1

08/11/2022

Zavisnost (narkomanija, odnosno zloupotreba droga i drugih psihoaktivnih supstanci) nikako ne treba olako shvatati. Ona predstavlja jednu od najpodmuklijih bolesti današnjice koja dolazi u mnogo oblika i svakim danom uzima sve veći broj života. Iako je zavisnost, kao takva, poznata još od davnina, statistika pokazuje da ova bolest predstavlja pravu epidemiju dvadeset prvog veka. Odnosno sve je veći broj ljudi koji se, iz različitih razloga, «odaje» korišćenju droga ili upražnjavanju poroka. Koliko god ovo zvučalo poražavajuće, ipak, nije sve tako crno, jer zavisnost se može pobediti!

Postoje brojni vidovi ove bolesti, u zavisnosti od oblika i vrste psihoaktivne supstance koju zavisnik uzima, odnosno zloupotrebljava. Tako, na primer, postoji zavisnost od heroina, zavisnost od alkohola (alkoholizam) zavisnost od kokaina, zavisnost od kocke i slično. A nekada jedna osoba može istvoremeno razviti i više vrsta zavisnosti. Međutim, za sve pojavne oblike ove bolesti jedno je sigurno – lečenje narkomanije je i te kako moguće!

zavisnost se može pobediti Klinika DR Vorobjev 2

Zato vam predstavljamo svedočenja nekih pacijenata koji su uspešno izašli na kraj sa ovom bolešću i izlečili se u najboljoj klinici za lečenje narkomanije Dr Vorobjev.

Zavisnost se može pobediti – «Sa alkoholom više nemam ništa!»

Da su i najteži oblici zavisnosti izlečivi, dokazao je i pokazao jedan pacijent iz Bosne i Hercegovine koji se dvadeset godina borio za zavisnošću od alkohola. Prema njegovom sopstvenom priznanju, pacijent je imao ekstreman i hroničan problem sa alkoholizmom. Kako kaže, pokušavao je sam da se reši ove zavisnosti apstinencijom, ali takav ishod stvari nije dugo trajao, jer se veoma brzo vraćao teškom opijanju.

«Ni od koga nisam tražio pomoć jer me je bilo sramota u kakvom stanju sam bio. Pored duboke depresije, anksioznosti i napada panike, alkohol mi je prouzrokovao teška oštećenja jetre, jutarnja povraćanja, grčeve u nogama… Srećom, preko sestre sam saznao za kliniku Dr Vorobjev. Razlog što sam odabrao ovu kliniku jeste što je to jedna od najboljih klinika za lečenje bolesti u celom svetu», kaže u svojoj ispovesti ovaj pacijent.

On je dodao da je lečenje na ovoj klinici proteklo u savršenom maniru. Sve je, kako kaže, bilo odrađeno tačno na vreme i bez ikakvih zastoja, problema ili nesporazuma. «Ova klinika je nezaobilazna tačka za sve teške zavisnike od bilo koje psihoaktivne supstance, bilo da je alkohol ili nešto drugo, na njihovom putu ka konačnom izlečenju. Nakon tretmana zavisnosti od alkohola u ovoj klinici, ja sa alkoholom više nemam ništa», kaže ovaj pacijent koji je svima, koji se bore sa zavisnošću ili drugim psihičkim problemima, preporučio odlazak u bolnicu Dr Vorobjev.

«Uopšte više nemam želju da probam kokain»

Klinka Dr Vorobjev je svojim pristupom, tretmanom i pažnjom koju poklanja svim pacijentima pokazala jedno – zavisnost se može pobediti! Uostalom, cilj osnivanja ove bolnice jeste pružanje pomoći svima kojima je ona i potrebna. Još jedan dokaz za to je i pacijent koji je doputovao u Srbiju samo da bi otišao u ovu kliniku i uspešno se izlečio od bolesti zavisnosti od kokaina i drugih opioida. Naime, on je, nakon izlečenja od ove bolesti i kompletne rehabilitacije, izjavio da je već tri godine potpuno čist.

zavisnost se može pobediti Klinika DR Vorobjev 3

«Želim samo da vam kažem da bih do sada bio mrtav da mi klinika Dr Vorobjev nije obezbedila divan medicinski tretman. Konačno imam svoj život u svojim rukama. Dug je put koji sam prevalio dok nisam došao u Srbiju u ovu kliniku, ali isplatilo se. Uopšte više nemam želju da probam drogu. Možda zvuči dramatično, ali bolnica Dr Vorobjev mi je spasila život. Hvala vam mnogo», napisao je u poruci ovaj bivši pacijent.

«Na klinici Dr Vorobjev sam doživeo nov život!»

Iskustva pacijenata, koji su duže vreme konzumirali alkohol, marihuanu i kokain, govore u prilog tome da apsolutno moguće okrenuti se zdravoj strani života. Upravo je to glavni zadatak, obaveza i cilj klinike Dr Vorobjev. Prema rečima još jednog pacijenta, koji je koristio kokain tri godine, sam početak konzumiranja ovog narkotika bio je bezazlen. Međutim, veoma brzo je obično korišćenje kokaina preraslo u zavisnost koja je uništila njegov (socijalni) život.

«Vremenom sam izgubio sve – porodicu, prijatelje i drugove. Nakon toga sam otišao u kliniku Dr Vorobjev. Ovde sam doživeo nov život», rekao je ovaj pacijent.

Drugi pacijent je istakao da se dugo bavio sportom, ali vremenom je krenuo da konzumira marihuanu. Nakon toga, kako je kazao, prešao je na alkohol i kokain koju su pretili da mu unište život. «Za bolnicu Dr Vorobjev sam saznao putem interneta, jer je uspešnost lečenja u ovoj klinici skoro stopostotna», izjavio je on.

Kao što možemo da zaključimo – u kojem god obliku da se pojavljuje i uništava život pojedinca i njegovu porodicu, zavisnost se može pobediti! Klinika Dr Vorobjev, koristeći inovativne i nagrađivane metode lečenja, već više decenija leči pacijente iz svih krajeva sveta. Nakon kompletnog tretmana u našoj bolnici, pacijent je u potpunosti spreman da se vrati normalnom i zdravom životnom toku. Štaviše, svim pacijentima pružamo podršku i nakon lečenja, kako bi se postignuti rezultati očuvali.

Sva svedočenja i ispovesti pacijenata koji su se izlečili i jednom zauvek pobedili bolest zavisnosti možete pogledati OVDE.

zavisnost se može pobediti Klinika DR Vorobjev 4

Svi koji se bore sa zavisnošću ili drugim psihičkim problemima treba da znaju da rešenja i izlaza uvek ima! Zavisnost, uz pomoć klinike Dr Vorobjev, vrlo brzo postaje samo vaša prošlost.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj +381 63 247 777 ili nam se možete obratiti na e-mail klinika@drvorobjev.rs

Publicado el 08/11/2022
Por el equipo de Dr Dorobjev Clinic

Previous ArticleNext Article

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *