Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Odvikavanje od heroina

Odvikavanje od heroina

20/11/2019

Odvikavanje od heroina je jedini put ka normalnom životu.

Naučnici, mediji i brojna istraživanja svakodnevno nam ukazuju da je moderno društvo u krizi. Razvoj tehnike i tehnologije u mnogome je pojednostavio aktivnosti, ali je nametnuo i brz životni tempo, pa ne čudi što ljudi na razne načine pokušavaju da odagnaju konstantni stres i lošu ekonomsku situaciju.

Alkoholizam u porodici je česta pojava, dok su zloupotreba tableta i halucinogene droge postale verni pratioci savremenog doba. Iako svaka psihoaktivna supstanca stvara opasnu zavisnost, heroin i dalje izaziva najveći strah širom sveta.

Za manje od pola veka ovaj narkotik je od leka za kašalj, prehladu i bol postao najsmrtnosnije sredstvo, koje godišnje odnese više hiljada života. Nažalost, iz godine u godinu raste i broj novih korisnika, tako da je trenutno odvikavanje od heroina potrebno kod više od 2 miliona pacijenata.

S obzirom da su znaci heroinske zavisnosti teški, a žudnja jaka, mnogi od njih se ne usuđuju da započnu lečenje čime se problem dodatno produbljuje.

Zašto je važno odvikavanje od heroina?

Gotovo da nijedna druga supstanca nema tako razorni efekat kao heroin. Njegovo dejstvo započinje u roku od 5 minuta, donoseći priliv energije i euforije. Sa njima dolazi i osećaj sreće i zadovljstva, pa svi problemi, bol i napetost nestaju.

Skidanje sa heroina

Međutim, povlačenjem se javlja negativna strana konzumiranja. Samim tim i želja da se ponovo oseti moćni efekat heroina, pa tokom vremena postaju vidljive opasne posledice upotrebe.

Uz HIV virus i hepatitis B i C najčešće bolesti koje izaziva upotreba heroina jesu srčane smetnje, edem pluća, moždani udar, kao i trajno oštećenje nervnog, digestivnog i reproduktivnog sistema.

Imajući u vidu težinu navedenih bolesti, odvikavanje od heroina treba započeti u ranijoj fazi kako bi se sačuvalo ne samo psihičko i fizičko zdravlje, već sprečio i fatalni ishod.

Odvikavanje od heroina započinje detoksikacijom

Skidanje sa heroina je dug, bolan proces koji zahteva veliku disciplinovanost samog pacijenta. U protivnom, pojava recidiva ili nekog drugog oblika zavisnosti je neminovnost.

Za razliku od drugih rehabilitacionih centara lečenje zavisnika od heroina na klinici Dr Vorobjev je znatno brže i bez negativnih efekata apsinencijalne krize. Razlog tome leži u primeni jedinstvenih, potpuno bezbolnih metoda detoksikacije koje se sprovode pod 24-časovnim nadzorom svetski priznatih lekara i psihijatara.

Na osnovu detaljne dijagnostike psiho-fizičkog stanja i stepena zavisnosti određuje se najbolji program za odvikavanje od heroina.

Ultra rapidna detoksikacija, kao što i sam naziv kaže, obezbeđuje brzo i efikasno čišćenje organizma. Izvodi se pod anestezijom, pa pacijent ne oseća efekte krize i budi se osvežen i spreman za sledeći korak.

Neuro jet terapija (N.E.T.) koristi impulse koji deluju na neurone u mozgu ogovorne za stvaranje zavisnosti. Odnosno, njime se prirodnim putem reguliše nivo dopamina i endorfina, dok farmakoterapija predstavlja kombinaciju medikamenata i specijalnih infuzija pomoću kojih ne samo da se otklanja fizička zavisnost, već i regenerišu organi pogođeni upotrebom heroina.

Lečenje psihičke zavisnosti od heroina

Da bi odvikavanje od heroina bilo potpuno mora da nestane i želja za novom dozom. I u ovoj fazi klinika Dr Vorobjev primenjuje savremene metode lečenja bolesti zavisnosti. Među njima se posebno izdvaja Ibogain, koji beleži neverovatne rezultate. Naime, ova prirodna supstanca ciljano deluje na delove mozga koji stvaraju psihičku zavisnost. Na taj način uspostavlja se narušena ravnoteža.

Ujedno, Ibogain omogućava pacijentu da sagleda lošu stranu upotrebe, ali i da otkrije duboko sakriveni problem koji je i doveo do zavisnosti.

Lečenje zavisnosti od heroina Dr Vorobjev klinike ne ogleda se samo u vrhunskim medicinskim stručnjacima i najučinkovitijim metodama, već i u brizi nakon napuštanja bolnice. Podrška nakon lečenja ima važnu ulogu u procesu rehabilitacije. Psihoterapeuti  su u svakom trenutku tu za vas kako bi vam povratak u društveni i poslovni život učinili lakšim.

Da je Dr Vorobjev najbolja klinika za lečenje narkomanije potvrđuje preko 20.000 uspešno izlečenih pacijenata. Zato potražite na vreme pomoć, jer kod nas heroinska zavisnost se može pobediti!

 

 

Objavljeno 20/11/2019
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button