Postavite nam pitanje:
Posetite nas: Sremskih Boraca 2E, Beograd, Zemun - Srbija

Kako se skinuti sa heroina?

Kako se skinuti sa heroina

22/05/2020

Kako se skinuti sa heroina? Pitanje koje postavljaju ne samo osobe sa ovim problemom zavisnosti, već i njihove porodice.

“Belo”, “Horse”, “Brown shugar”, “Junk”… Svi ovi nazivi označavaju isto – heroin! U pitanju je ilegalna, polusintetska droga, koja se proizvodi iz morfina. Prvi ju je izolovao engleski hemičar C. R. Alder Wright 1874. godine. Zahvaljujući hemičaru Felixu Hoffmannu 2 decenije kasnije ovaj beli prah se našao u medicini. Naime, Bayer je započeo sa proizvodnjom leka pod nazivom “Heroin”. Smatran je boljom zamenom za morfin, te je korišćen za brzo otklanjanje bola, kao i za lečenje kašlja i prehlade.

Kako se skinuti sa heroina

Početkom 20. veka otkriveni su znaci heroinske zavisnosti. Što je nateralo čuvenu farmaceutsku kuću da prekine sa njegovom proizvodnjom. Međutim, upotreba time nije sprečena. Prema poslednjim istraživanjima oko 0,7 odsto svetskog stanovništva starosti od 15 do 64 godina koristi redovno heroin. S obzirom da se starosna granica korisnika pomera u oba smera, ne čudi što se heroin trenutno smatra jednim od najvećih problema bolesti zavisnosti.

Kako se skinuti sa heroina i sačuvati život?

Nekada droga bogatih, heroin danas spada u jednu od najrasprostranjenijih, ali i najopasnijih ilegalnih supstanci. Razlog tome jeste činjenica da on nikada ne dolazi u čistom obliku, tj. pre prodaje meša se sa drugim sredstvima. Obično su to šećer i mleko u prahu, skrob, paracetamol. Mada nije redak slučaj da se dodaju i veoma opasne materije, kao što su gips i strihnin.

Upravo ovi dodaci čine heroin opasnijim. Što za posledicu ima i povećanje stope smrtnosti. Prema statističkim podacima preko 8.000 ljudi godišnje umre od predoziranja heroinom.

Čak i kada je fatalni ishod od predoziranja izbegnut, dugogodišnje konzumiranje dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema. Tegobe prvi oseća digestivni trakt, jer je heroin “prljava“ droga. Ubrzo ostavlja trag na srcu i krvnim sudovima, usporavajući disanje i krvni pritisak, pa su česte bakterijske infekcije krvnih sudova i srčanih zalizaka. Zatim nastaju promene na koži, kosi, zubima.

Kako se skinuti sa heroina

Kod muškaraca povećava rizik od sterilnosti i impotencije, a kod žene od poremećaja menstrualnog ciklusa. Ne treba zanemariti i činjenicu da hepatitis B i C i HIV virus često prate zavisnosti od heroina.

Da su posledice konzimiranja, zaista, opasne najbolje govori podatak da 40 odsto hospitalizovanih pacijenata bolesti zavisnosti pripada njegovim zavisnicima, dok 25 odsto njih umre od komplikacija bolesti koje je ovaj narkotik izazvao.

Imajući u vidu težinu tegoba klinika Dr Vorobjev vam daje odgovor na pitanje: „kako se skinuti sa heroina“.

Koliko je teško skidanje sa heroina?

Fizička zavisnost od heroina se razvija veoma brzo. Tačnije, za nepune 3 nedelje redovne upotrebe. Sa tolerancijom javlja se i teška apsinencijalna kriza. Te osoba unosi sve veće količine koje vode dublje u zavisnost.

Iako svesni destruktivnog života mnogi nisu spremni da započnu lečenje, baš zbog ovih simptoma apsinencije, već radije biraju novu dozu kako bi izbegli bol, drhtavicu, povraćanje, dijareju. Osim fizičkih ispoljavaju se i psihički problemi, poput gubitka pamćenja, promene raspoloženja, depresije, dezorijentisanosti, napada panike.

Srećom, otkrivene su nove metode lečenja, tako da detoksikacija organizma od heroina više nije dug i bolan proces. One se sprovode na klinici Dr Vorobjev od strane svetski priznatih lekara i psihijatara.

Kao što i sam naziv kaže, ultra brza detoksikacija obezbeđuje brzo otklanjanje štetnih materija pod anestezijom. Na taj način pacijent ne oseća negativne efekte krize i budi se spreman za sledeći korak.

Bezbolne metode detoksikacije

Neuro jet terapija (N.E.T.) koristi impulse koji deluju na neurone u mozgu zaslužne za zavisnost. Ne samo da se čisti organizam, već se uspostavlja prirodnu ravnotežu, dok blagotvorno dejstvo farmakoterapije ogleda se i u regeneraciji organa pogođenih heroinom.

Transair terapija, takođe, ima višestruki efekat. Pored otklanjanja fizičke zavisnosti ona uspostavlja normalno funkcionisanje moždane hemisfere, te oslobađa pacijenta nervoze, napetosti, kao i problema sa spavanjem i apetitom.

Da li lečenje psihičke zavisnosti traje dugo?

Odgovor na klinici Dr Vorobjev je: “Ne”. Verovali ili ne, ovde je moguće otkloniti želju za heroinom u samo jednom tretmanu.

Na klinici Dr Vorobjev primenjuje se revolucionarna terapija Ibogainom. Reč je o prirodnoj supstanci koja se dobija iz biljke Iboga. Ona ima moć da vrati prirodnu proizvodnju serotonina i dopamina, koji su zaslužni za stvaranje zavisnosti, samim tim, nestaje žudnja.

Istovremeno, Ibogain omogućava oporavak nervnih ćelija čime vraća moždane funkcija na stanje pre upotrebe heroina.

Tokom tretmana pacijent spoznaje posledice upotrebe heroina, ali i izvorni problem koji je doveo do toga, pa možemo slobodno da kažemo da on ima dejstvo jedinstvene psihoterapije.

Korak ka potpunoj rehabilitaciji

Hronična upotreba heroina uništava zdravlje, te značaj korak u lečenju zavisnosti od heroina čine regenerativne metode. One jačaju imuni sistem i uništenom organizmu daju energiju potrebnu da se izbori sa zavisnošću.

Regenerativne metode

Ksenon gas pamaže u eliminaciji simptoma apsinencijalne krize, čime ubrzava rehabilitaciju za 50 odsto. Hepatometabolička terapija vraća funkciju jetre, dok neurometabolička terapija deluje na centralni nervni sistem, pospešujući koncentraciju i pamćenje.

Jedinstveni, moderni pristup učinili su kliniku Dr Vorobjev prepoznatljivom širom sveta. Što potvrđuje više desetina hiljada uspešno izlečenih pacijenata iz mnogih zemalja, kao i međunarodna nagrada za kvalitet u zlatnoj kategoriji dodeljena 2018. godine u Nju Jorku.

 

Objavljeno 22/05/2020
Tim Dr Vorobjev Klinike

Podeli ovaj članak:
Previous ArticleNext Article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Call Now Button